Skocz do zawartości

Jak ot jest z tymi obrotami??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ja swoją dokręcam (choć robię to rzadko) prawie do 7000. Czy jest to szkodliwe dla silnika?? Chciałbym się także zapytać jaka jest stała bezpieczna dla silnika prędkość obrotowa bo przy 100 mam prawie 2800 a niedługo jadę w trasę ( Francja i Niemcy ).
The ultimate driving machine
Opublikowano

Spokojnie, nad Twoja glupota czuwa elektronika. Mozesz ja krecic az odetnie, wlasnie po to zrobili odciecie, zeby nie uszkodzic silnika.

Pozdrawiam.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano

Zgadza się, ale należy uważać na prawą nogę przy instalacji gazowej, która ograniczeń nie ma i odcięcie wyłączonych wtrysków nic nie da.

Co do stałej prędkości obrotowej to nie jest ona szkodliwa dla silnika. Ale lepiej zredukowac na piątke od czasu do czasu, bo szkodliwe to może być troszkę dla porfela. Jest to akurat prędkośc bardzo przyjazna do ekonomicznej jazdy.

Opublikowano
Zgadza się, ale należy uważać na prawą nogę przy instalacji gazowej, która ograniczeń nie ma i odcięcie wyłączonych wtrysków nic nie da.

Co do stałej prędkości obrotowej to nie jest ona szkodliwa dla silnika. Ale lepiej zredukowac na piątke od czasu do czasu, bo szkodliwe to może być troszkę dla porfela. Jest to akurat prędkośc bardzo przyjazna do ekonomicznej jazdy.

Fakt, na gazie nie odcina i mozna troche powaznie zepsuc silnik. ;) Wiem, bo znajomemu sie tak zagrzal, ze tloki sie powykszywialy. Przeciagnal e34 po za czerwone pole i koniec. Pozdrawiam.

Opublikowano

Fakt, na gazie nie odcina i mozna troche powaznie zepsuc silnik. ;) Wiem, bo znajomemu sie tak zagrzal, ze tloki sie powykszywialy. Przeciagnal e34 po za czerwone pole i koniec. Pozdrawiam.

To co znajomy ma za syfiatą instalację gazową? II generacja?

Kai
Opublikowano

To co znajomy ma za syfiatą instalację gazową? II generacja?

Tak, mial II generacji. Syfiasta, z jakimis zabezpieczeniami na kolektorze plastikowym.