Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dokladnie Lassar.Nie wolno uzywac u nas kolcow gdyz podobno niszcza sie pasy dla pieszych oraz ciagle linie :duh: .W Niemczech nie mozna uzywac kolcow.Kraje w ktorych mozna na nich jezdzic to Skandynawia oraz Islandia.
Opublikowano

Wczoraj jadąc na zmianę (dopiero teraz udał mi się kupić Conti WinterContact) byłem przerażony jak samochód nie jest sterowny i nie chce się zatrzymać na letnich. Jakaż była ulga po opuszczeniu stanowiska do zmiany opon, załozyłem właśnie kapcie Conti wintContact 235/65/17 (do takiego rozmiaru również zakupiłem feflgi 17'') samochód jeździ jak po szynach, super hamowanie i ruszanie spod świateł - komfort i 0 stresu. Zbyt mało wiem jeszcze o zachowaniu sie tych opon ale już od początku je polubiłem. Mam komplet w takim samym rozmiarze przód i tył.

pozdrawiam i szczęśliwego Nowego 2011 Roku,

Jarek

Opublikowano

Też mam Conti Winter.. 4X4 235/65 R17 i nie narzekam. Myślałem jeszcze o Nokian-ach bo miałem je w poprzednim autku, ale ostateczny wybór padł na Conti czego nie żałuje, jeździ się bardzo dobrze. Na śniegu, przy wyłączonym DSC, trudno je doprowadzić do buksowania, na asfalcie są całkiem ciche.

Pozdro.

Opublikowano
Ja dostalem do swojej komplet zimowy w postaci Fuldy Kristall 4x4. Zanim przelozylem, sprawdzalem opinie na necie i niestety nie byly zbyt obiecujace. Na szczescie okazuje sie, ze jest calkiem niezle - a nawet calkiem dobrze. Jedyne co mnie wkurza to halas. Reasumujac - jakosc calkiem przyzwoita no i cena chyba nizsza niz reszty markowych. Co do Nokianow - rozne sa opinie z przewaga tych dobrych. W moim osobistym rankingu kroluja Continentale przed Dunlopami - ale to w kategorii plaskich aut.