Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem i z góry dziękuję za pomoc.Problem polega na wymianie całej instalacji elektrycznej w moim bmw x5 ale okazało się, że w instalacji połączeniowej do licznika samochodu z którego pochodzi cała wiązka są trzy kostki(czarna,biała i niebieska) a w oryginalnej instalacji były to tylko dwie kostki(biała i czarna).Na czym polega różnica?Czy można zamontować to bez problemu będzie działało bez problemu?Pozdrawiam i jeśli ktoś ma schemat instalacji elektrycznej do x5 e53 3.0d to bardzo proszę.
  • Moderatorzy
Opublikowano

Różnica pochodzi od zastosowanego licznika co z kolei wiąże się z tym czy był wyposażony w nawigację.

Da się to przebudować ale musisz znaleźć dobrego elektryka ca łapie WDS.

Opublikowano
Seryjnie samochód nie był wyposażony w nawigację i myślałem, że każde x5 ma taką samą wiązkę elektryczną ale widać byłem w błędzie.Dzięki za odpowiedź ale czy nie można wprost podłączyć dwóch działających kostek do licznika tego samego koloru co w oryginale a trzecią pominąć i wszystko będzie w porządku?
  • Moderatorzy
Opublikowano

Nie.

Gdybyś był z Gdańska to mogę podać namiary na gościa co to ogarnie.