Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie chce pomalowac swoja bunie :D

kolor napewno czarny ale zależy mi na efekcie :cool2:

prosze mi doradzic co do lakieru itd. :?:

ewentualnie jak ktoś sie orjetuje no to koszt :duh:

Opublikowano
Co do kosztów, jeżeli bedzie to zmiana koloru to musisz szykowac od 4-6tys, zależy od regionu i jakości usługi. Sa rózne czarne kolory, upatrz sobie jakis na ulicy albo idz do mieszalni i niech Ci dadza wzorniki do obejrzenia.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Same materiały to mała część całego kosztu, więc nie jest to takie istotne, powiedzmy, że za 600-800 zł kupisz wszystko co potrzebne do pomalowania auta. Jak ktoś Ci zaoferuje taka robotę za 2-3 tyś to sobie odpuść i lepiej zrób to sam pędzlem.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

no niby tak ale mam znajomych co pracuja w firmach gdzie biora ok 10k za osobowke a po godzinach koles idzie do konkurencji i maluje za 500 zl za autko , czyli 500 plus reszta ( przygotowanie ) wychodzi jakies 2 -3 tysie i malowane przez ta sama osobe oraz w nawet lepszych warunkach niz w warsztacie gdzie chca krocie wiecej.

wiec tu sie nie zgodze

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

chcesz troszke miejsca w sieci ? daj znac ..........

• Członkowie klubu
Opublikowano
A możesz tytuł wątku zmienić na jakiś cokolwiek mówiący o zawartości? :duh:

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
no niby tak ale mam znajomych co pracuja w firmach gdzie biora ok 10k za osobowke a po godzinach koles idzie do konkurencji i maluje za 500 zl za autko , czyli 500 plus reszta ( przygotowanie ) wychodzi jakies 2 -3 tysie i malowane przez ta sama osobe oraz w nawet lepszych warunkach niz w warsztacie gdzie chca krocie wiecej.

wiec tu sie nie zgodze

W dobrze wyposarzonym warsztacie koszty całościówki wychodzą koło 1,5 tys. do tego dadzą temu lakiernikowi 500zł i ile im zostanie, 500zł? Nie rozśmieszaj mnie. No chyba, że każdy z nas ma różne pojęcie o profi warsztacie robiącym na profi materiałach i sprzęcie. Koniec OT.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Bzdury to Ty piszesz kiko za 2 tyś to możesz oczekiwać pozaklejania szyb i klamek, matowania na szybko i na to lakier.

Jeżeli chcesz aby Ci ktos uczciwie rozbroił auto, pomalował klamki, porobił zaprawki na odpryskach czy wgniotkach, zabezpieczył ewentualne ogniska korozji, położył podkład i lakier jak każe technologia to trzeb za to zapłacić.

W przypadku zmiany kolorów, o którą tu raczej chodzi, dochodzi 2x więcej roboty z przygotowaniem auta i malowaniem.

Oczywiście, ceny u "nieoficjalnych" lakierników wyznaczają standardy tak jak ceny szrotów na allegro zaniżają wartość przyzwoitych aut.

Opublikowano

ja nie mowie ze za 10 tys nie pomalujesz auta - jasne ze da rade tylko po co przeplacac i placic za usluge wiecej niz wartosc auta !

a ogolnie to ile jest wiecej roboty i jaka to robota , chodzi mi o roznice miedzy pomalowaniem elementu np po porysowaniu a pomalowaniu w innym kolorze ?

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

Opublikowano
ja nie mowie ze za 10 tys nie pomalujesz auta - jasne ze da rade tylko po co przeplacac i placic za usluge wiecej niz wartosc auta !

A co ma wartośc auta do tego? Problem klienta, że jeżdzi starym trupem. Jak glazurnik przyjdzie kłasc płytki w starej łazience to wezmie za to 20zł zamiast 40, bo łazienka jest stara? Tu nie chodzi o przepłacanie. Poprostu dobre materiały kosztują. I zrobienie wszystkiego jak nakazuje technologia również kosztuje.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a ogolnie to ile jest wiecej roboty i jaka to robota , chodzi mi o roznice miedzy pomalowaniem elementu np po porysowaniu a pomalowaniu w innym kolorze ?

Róznica jest taka, że naprawy w oryginalnym kolorze wykonujesz "na wierzchu" czyli malujesz element np: drzwi do kantów, nie interesuje Cię druga strona drzwi, wnęki, słupki, maska i klapa pod spodem, o komorze silnika nie wspomnę. A własnie te wnętrza to zakażenie, słaby dostęp, nieregularne kształty i drugie tyle roboty.

Opublikowano

dobrze wiesz ze nie o to mi chodzilo

jasne ze jest wiecej roboty przy zmianie koloru

ale nie wazne - koniec OT

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl