Skocz do zawartości

Prosze o porade-katalizator

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam u siebie założony zamiast katalizatora tłumik przelotowy i chodzi mi jak syrenka.Wszystko w tym i końcowym tłumiku brzeczy a głośno jak cholera.I mam pytanie czy jeśli wstawię katalizator to bedzie ciszej i czy wyalić ten przelotowy tłumik bo chyba jak beda dwa i katalizator to sie troche zamuli???????????????
Opublikowano
Wstaw spowrotem oryginalny (to ważne!!!) katalizator. Jeżeli chodzi o układ wydechowy każdego samochodu, to można kombinować z tłumikiem koncowym, srodkowym, ale z katalizatorem wszelkie eksperymenty odradzam. Jest to element, który ma najwiekszy wpływ na jakość dzieku układu wydechowego przy pracy silnika na wysokich obrotach.

Układy wydechowe do BMW: www.pamaku.pl

Ten, kto pyta jest głupcem przez pięć minut, kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie.

Opublikowano
Bardzo ważne jest aby spaliny miały taką samą prędkość jak w oryginalnym wydechu, inaczej sonda lambda będzie działała nieprawidłowo, np. przy zbyt dużej prędkości spalin nie zdąży wykryć zbyt bogatej mieszanki i spalanie się zwiększy.
http://i3.tinypic.com/w1v0w6.jpg
Opublikowano

Ja szukałbym oryginalnej używki.

Jezeli chcesz ryzykować, to włóż uniwersalny, ale pamietaj, ze wtedy nie wiadomo, czego sie spodziewac - moze byc dobrze, ale nie musi.

Mozesz kupić też zuzyty oryginał i wymienic sam wkład.

Układy wydechowe do BMW: www.pamaku.pl

Ten, kto pyta jest głupcem przez pięć minut, kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie.

Opublikowano
Jesli wstawisz oryginal to napewno poprawia Ci sie osiagi. Proponuje to zrobic. Przez to, ze teraz nie masz katalizatora masz gorze przyspieszenie. Moze to sie wydawac dziwne, ale nie dla tych, ktorzy sie znaja.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką