Skocz do zawartości

Nierówna praca silnika BMW 525i

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam wszystkich. Mam problem z 525i VANOS 94r Typu nierównej pracy silnika na wolnych obrotrach, w takim stopniu ze bardzo czesto gaśnie. Co może być przyczyną. Jeśli chodzi o silniczek krokowy to był jush czyszczony ale zrobie to jeszcze raz. Jaka może być inna przyczyna?? Z góry THX Edytowane przez Oskarito
Opublikowano

kolego robertbmw

przeciez widac to w poscie m52b25 94 rok

powodów moze być conajmniej kilka

nieszczelnosci w dolocie,sprawdz wszystkie gumy,sprawdz swiece czy nie są przestrzelone, jesli dalej bedzie ok trzeba szukac dalej!

Opublikowano

Przepraszam, ale

z 525i VANOS 94r

tego wątku nie było wcześniej, dlatego poprosiłem o szczególniejsze podanie rocznika auta lub typu silnika, co zostało przez autora tematu uczynione za co dziękuję.

I bez urazy, bo spostrzegawczość to dobra cecha.

Napisz jeszcze może, czy jest gaz i czy ostatnio przy silniku nie było coś robione mające związek z demontażem Vanosa lub rozrządem.

Tylko proszę w następnym poście - nie dopisuj do pierwszego. :D

Opublikowano
Czy zawsze chodzi tak samo i gasnie, czy moze jak jest rozgrzanmy, albo jak zimny ? Napisz dokladnie. Moga to byc Kable WN, albo cewki,...

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
W zasadzie gasniecie powoduje zamała albo zabogata mieszanka paliwowo powietrzna. Cewki raczej nie będą przyczyną gasniecia tylko naprzykład szarpania na wyższych obrotach, Spadzałem wypinałem i obroty biegu jałowego sie nie zmieniały. Także cewki i fajki bym odpuścił. Generalnie można sie przyczepić do krokówki (dla proby ja całkiem wypiąć i zobaczyć co będzie) oraz sondy lambda (także wypiąć i sprawdzić jak pracuje), ale nie wszytsko na raz wypinamy !! a najczęstrzym powodem gasniecia na wolnych jest lewe powietrze.

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

Opublikowano
Wydaje mi sie, ze moze byc tez przepustnica. FAkt cewki to nie bardzo gasniecie. NIe wiem tylko w jakich okolicznosciach mu gasnie. Czy jak jest rozgrzany, czy zaraz po starcie.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano

Silnik ma nierówne obroty czy tesh gaśnie zaraz po zapaleniu Po parokrotnym przegazowaniu obroty spadają jeszcze ze 3 razy i sie uspokaja. Zdaża sie to i na ciepłym i zimnym silniku (na zimnym rzadziej) Praktycznie niema możliwości zapalenia bez gazowania.

I jeszcze jedno. Przy teście kompa kiedy wszystkie wskazówki zegarów powinny sie obrócić do końca wskazówka obrotomierza zatrzymuje sie na jakies 3,5tys a predkościomierza na 130km/h pozostałe idą jak należy do końca skali

Opublikowano

Jesteś z Rybnika, więc przyjedż do mnie na warsztat bo czuję że bez sprawdzania się nie doszukamy usterki. Masz rzut beretem, więc śmigniesz szybko do Sosnowca.

Napisz na priv gdy będziesz zdecydowany, to podam Ci adres. Tylko wolny będę najwcześniej dopiero w przyszłym tygodniu.

Co do licznika to tak właśnie wygląda prawidłowy test.

Opublikowano

Ok THX bede miał to na uwadze. A jeśli chodzi o liczniki to pytam dlatego że na 2 innych bumkach te zegary szły do końca Odezwe sie na gadulcu

POZDRO