Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Widzicie a mówią że tylko Alfa Romeo jako auta mają duszę ;) a guzik prawda każde BMW jest inne i ma swoje humory, potrzeby i "fochy"

Wracając do tematu czytałem ostatniego posta szumer13 i dzisiaj rano postąpiłem ponownie "jak zwykle" i sytuacja mi się powtarza - jeśli z marszu wybiorę save pojawia mi się local, jeśli chwilę odczekam to albo RMFMAXXX lub 96,7. Inaczej nie chce być. Mam zwykłe radio CD + podpiętą zmieniarkę fabryczną na 6CD (kompletnie bez żadnej nawigacji - goły iDrive).

Nie ma czegoś takiego ,że auta mają dusze , swoje potrzeby , fochy itd. :)

Poprostu jak chcesz zapisać daną stację , to musisz wejść we wszystkie stacje ,wybrać tą którą chcesz zapisać i poczekać aż na RDS-ie pojawi się nazwa stacji np. TROJKA i wtedy szybko musisz zatwierdzić ale to nie koniec operacji .

Po zatwierdzeniu należy bowiem szybko zatwierdzić drugi raz w zapisanych stacjach ( jedno w prawo ) .

I dopiero wtedy dana stacja zapisuje się na trwałe , na wybranej pozycji .

Jeżeli nie zrobisz tej drugiej operacji , to faktycznie wyskoczy ci lokal.I tu jest cały myk żeby nie zapomnieć o drugiej czynności.

Oczywiście wtedy jak już pozapisujesz swoje ulubione stacje radiowe , to włączasz sobie zakładkę zapisane stacje żeby mieć na ekranie wszystkie nazwy ulubionych stacji .

Opublikowano
Wiele modeli faktycznie nie zapamiętuje nazw stacji albo zapamiętuje je na chwilę. Jest to ewidentny błąd oprogramowania. Aktualizacja softu rozwiązuje ten problem. Ja tak zrobiłem i nazwy stacji zaczęły być zapamiętywane.