Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanie odnośnie spalania moje bmw w 2.0 benzyna 150km spala kolo 16 w mieście ma tak od początku jak ją mam czyli od jakichś 6 lat wiec dla mnie to bylo normalne bo jakos wierzyć mi sie nie chce zeby takie duże auto może palić koło 10l/100km/h co o tym myslicie czy mam jakąś usterke dodam ze teraz mam wycięty kat ale przed bylo to samo
Opublikowano
no to coś dużo Tobie pali.Pewnie masz błędy związane z sondą lambda i tym że ktoś miły pozbył się kata.Najlepiej jedz na kompa koszt to okolo 50 zł i będziesz miał konkretną odpowiedz.Pozdro Patryk;)
Opublikowano
e39 520i m52 TU TOURING. Trasa spokojnie 8l nawet deczko poniżej do 100-110km\h bez jazdy ala kubica. Miasto 12-13l normalnej jazdy (mieszkam w małym miasteczku częste hamowanie i ruszanie) więc 16l to ciut dużo, jak pisał kolega NA KOMPA Z NIM :)
Opublikowano

tak znamy się hehe.3 lata w jednej klasie w 7;).Nie sądze żebyś miał na tyle ciężką noge żeby paliła aż 16 litrów.No chyba że non stop katujesz i latasz bokiem..

a gdzie byłeś na kompie??

Opublikowano
podaje za instrukcją obsługi : E39520i-miasto 12,6 do 13,7 ( 5-cio biegowa skrzynia manualna) oraz 14,5 do 15,3 L/100km ( przy automatycznej skrzyni biegów)
Opublikowano
Moja w trasie Anglia-Polska i z powrotem przy 150 km/h pali 8,6l.obliczalem z tankowania do pelna nie z komputera.w miescie miedzy 11 a 13.chyba w normie tak mi sie wydaje.
Opublikowano
Witam mam pytanie odnośnie spalania moje bmw w 2.0 benzyna 150km spala kolo 16 w mieście ma tak od początku jak ją mam czyli od jakichś 6 lat wiec dla mnie to bylo normalne bo jakos wierzyć mi sie nie chce zeby takie duże auto może palić koło 10l/100km/h co o tym myslicie czy mam jakąś usterke dodam ze teraz mam wycięty kat ale przed bylo to samo

Przebieg 150 tys km? Przy tym przebiegu oxygen sensors (sondy lambda?) moga sie juz nadawac do wymiany... przewaznie nie beda jeszcze na tyle skopane by wyrzucac bledy na komputerze, ale wystarczajaco zuzyte by pogorszyc spalanie. No chyba ze te czujniki zostaly u Ciebie wyciete razem z katem... :D

Filtry i swiece jak dawno temu wymieniane?

Opublikowano
swiece wymieniane jakies 10tys km a filtr 2 miesiace temu a co do tych czujnikow to w kacie ich nie bylo bo u mnie kat jest na srodku a sondy sa na kolektorze
Opublikowano
rekord padł podczas jazdy na wakacje: spaliłem średnio 8,7l/100km. Średnia z małego miasta to 9,9l/100km, zaś średnia po 11kkm to 9,4l/100km.
Opublikowano

BMW 520 automat

średnio - 10 litrów

miasto - 16 litrów

trasa - udało mi się zejść do 7,4 litra

niech nikt nie mówi że to dużo-swoje musi wziąć

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
u mnie zaznaczam ze 530iA miasto korki albo ostro albo krutkie dystanse 15-16 miasto w wekend bez korków spokojnie 12-13 trasa spokojnie 10 ostro skrzynia na sport 11
  • 4 tygodnie później...