Skocz do zawartości

328i Bład Za uboga dawka

HoodY

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 150
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

noi dzisiaj wyjechałem z nowa skrzynia tzn po regeneracji noi szarpania nadal są duzo mniej ich jest ale są nadal:( jednak to nie wina skrzyni trzeba dalej szukac juz nigdzie mnie nie chca niewiem co robic a to strasznie denerwuje

Ja to wspolczuje naprawde. I podziwiam ze masz jeszcze sile i checi do grzebania w nim.

A wiem cos o tym bo mi tez trafil sie sredni egzemplaz i jak jedno naprawie to zaraz cos nowego wychodzi a to strasznie denerwuje. Choc moje usterki przy twoich to pikus.

yoshimura01 No teraz łacznie juz ze skrzynią jakieś 6500tyś w silniku wymieniłem chyba wszystko oprócz tłoków panewek i pierscieni i ciagle faluje stało sie z dnia na dzien ni stąd ni z owąt a pamietam ze zaczełosie dziac jak wymieniłem pierwszą sonde to po paru dniach zaczeło szarpać i tak juz minoł rok i nic nie ustało wiem jedno jak dojde co to to w aucie bede miec wszystko nowe i na kolejne 10lat nie bede zaglądać oby tak było a mało tego dzisiaj chciałem ustawić lusterka noi pech ustawienia lusterek nie działa jak wciskam na składanie lusterek to sie składają i rozkładają lecz nie zatrzymują sie w miejscu prawidłowym tylko idą do samego konca w jedną jak i drugą do końca w lewo jak i w prawo rozumiesz o co chodzi pojechałem do mechanika gdzie była robiona skrzynia a on dupe wypioł i on przy lusterkach nie grzebał i kolejna zagadka :(

yoshimura01 No teraz łacznie juz ze skrzynią jakieś 6500tyś w silniku wymieniłem chyba wszystko oprócz tłoków panewek i pierscieni i ciagle faluje stało sie z dnia na dzien ni stąd ni z owąt a pamietam ze zaczełosie dziac jak wymieniłem pierwszą sonde to po paru dniach zaczeło szarpać i tak juz minoł rok i nic nie ustało wiem jedno jak dojde co to to w aucie bede miec wszystko nowe i na kolejne 10lat nie bede zaglądać oby tak było a mało tego dzisiaj chciałem ustawić lusterka noi pech ustawienia lusterek nie działa jak wciskam na składanie lusterek to sie składają i rozkładają lecz nie zatrzymują sie w miejscu prawidłowym tylko idą do samego konca w jedną jak i drugą do końca w lewo jak i w prawo rozumiesz o co chodzi pojechałem do mechanika gdzie była robiona skrzynia a on dupe wypioł i on przy lusterkach nie grzebał i kolejna zagadka :(

Co do lusterek to miałem tak parę razy zaraz po tym jak ktoś lub coś „przegwałaciło” mi lusterka (po złożeniu otworzył je ręcznie). W moim przypadku działa następujący sposób. Podczas otwierania lusterek wystarczy je ręką przytrzymać w prawidłowej pozycji i potem już wszystko chodzi OK. Spróbuj może i u ciebie zadziała.

Ahh już mam dość auta niewiem co mogłbym jeszcze wymienic szukam teraz czegos co jest odpowiedzialne za zmiane biegów teraz mam cos takiego jak auto stoi cała noc rano odpale to biegi zmienia dopiero przy 2500obr/min jak auto sie nagrzeje wskazówka wyjdzie za niebiesie pole juz zmienia nawet przy 1900 tak 2000obr/min jakby za wszesnie a co do lusterek to prubowalismy na wszystkie sposoby i nic one sie składaja rozkładaja ale niema mozliwosci ustawienia ich narazie to mi nie przeszkadza nadal szukam przy silniku

HoodY... tak przeglądam Twój wątek od początku i napisałeś, że stwierdzono błędy składu mieszanki [LAMBDA], że jest uboga. Masz może wartości LAMBDA INTEGRATOR z INPY?? kurna bo może gdzieś w wydechu jest nieszczelność! zaczynając od kolektorów wydechowych [może jest pękniecie i wprowadza lewe powietrze przez co sondy szaleją - kumpel tak miał], przez rury prowadzące i katy. Już się czepiam wszystkiego, bo chyba za długo się męczysz z tym i wypadałoby to w końcu naprawić :roll: pozdrawiam

A więc dzisiaj siedziałem pod autem noi odkryłem jakby był nie szczelny kat na pierwszym rzędzie odpaliłem auto kolega dodawał gazu noi słychać i czuć jak daje z kata ale czy to ma wpływ na cos takiego ze obroty falują.?

lewe powietrze w katalizatorze ooooooo to jest to co meczy twoje auto!( przed sądami dziura to porazka)

sonda wciąz odcina dopływ powietrza do mieszanki bo ma za duzo w spalinach jak mierzy

a jak wiadomo bez powietrza nie ma palenia

sprawdz jeszcze sam katalizator bo moze jest juz zajechany na maxa i to daje tez taki efekt( opór spalin w kacie jest tak duzy ze silnik sie dusi a brak powietrza w mieszance jeszcze to poteguje)

spalanie nie wzrosło???

noi własnie co do spalania to zalezu czasami złopie a czasem normalnie pali auto głosniej nie chodzi jak sie nie wejdzie pod auto słychać i czuc dopiero pod autem jutro bede kręcic wyciagne chyba 2 katy przejze 2 napewno mam walnięty drugi rząd

a jeszcze jedno czy mozna wywalic tą porcelane z katów bedzie to w czymś przeszkadzać czytałem po internecie jedni mowia ze nic nie przeszkadza auto lepiej jedzie drudzy ze błędy wyskakują i juz sam niewiem

hmm... trudno powiedzieć jak by zadziałały sondy z wolnym wydechem. Generalnie w autach z sondą PRZED katem nie ma żadnych problemów po wypatroszeniu kata, ale tutaj są jeszcze sondy za katami, które wysyłają impulsy z pomiaru już skatalizowanych spalin. Na Twoim miejscu zaspawałbym lub uszczelnił tą nieszczelność o której mówisz i sprawdził czy błędy lambdy się nadal zapisują. Jeśli tak to możliwe, że najzwyczajniej któryś z katów jest zapchany i wtedy kombinować z patroszeniem.

obawiam sie ze sonda za katem bedzie dawac cały czas błedy jak wyjmiesz katalizator

słyszałem ze jest to mozliwe ale cos w programie sie grzebie

ogólnie mało kto sie odwazył zdjac katalizator za którym jest sonda

5km wiecej a problemy moga byc naprawde duze

zrób tak jak yoshi pisze w pierwszej kolejnosci uszczelnij ten katalizator ( pasta do uszczelniania układów wydechowych lub spawanie)

• 2 tygodnie później...
witam własnie dzisiaj odebrałem autko okazało sie ze był pekniety kat pękł w pół do okoła lecz nic nie pomogło zadnych błędów niema nic i znowu kropka niema juz co wymieniac chciałbym zobaczeć czujnik połozenia wałka rozrządu ale nie moge nigdzie znależc takiego jak jest u mnie zamowiłem w inter carsie przywiezli okazałosie ze nie pasuje inna kostka dzwoniłem na serwis 520zł a nie wydam tyle zeby sprawdzic na miejscu nawet niemam od kogo przełozyc ale to niewiem czy pomoze auto pali na dotyk nic nie trzesie silnikiem pracuje równiutko

ale to by chociaz na LPG jechał a to nic niema róznicy czy Pb czy LPG a moze jest jakis czujnik obciążenia silnika cos takiego ...

Panowie juz odchodze od zmysłów i szukam po internecie co dalej wymieniac powiedzcie mi co to za czujnik

http://allegro.pl/czujnik-szybkosci-obrotow-asc-esp-bmw-e39-e46-38-i1460971927.html

za co on jest odpowiedzialny z góry dzieki

panowie tutaj wam nagrałem mały filmik co sie dzieje podczas jazdy słychac ten odgłos trzeba sie wsłuchać

http://www.megaupload.com/?d=2TRKLP46 zajmuje jakies max 40mb

a wiec dzisiaj jeszcze zauważyłem jak auto stoi na dworze całą noc rano odpale i moge jechać na D i nic nie faluje dopóki wskazówka od temperatury nie stanie w pozycji pionowej jak tylko auto złapie temperature automatycznie zaczynają sie falowania juz dzwoniłem czy to moze jakas wina w skrzyni ze moze jest cos takiego jak olej z rana jest gęsty to lepiej pracuje a jak sie nagrzeje to robi sie jak woda i moze cos od tego alepanowie z teo motors i tam jeszcze jednej formy mówią ze to nie możliwe tymbardziej ze olej nowy mam zalany

Panowie ma moze ktos z was sprawną przepływke do mojego autka E46 328i podwójny Vanos 99r szukałem na allegro są ale gdzie nie zadzwonie to kazdy panie sprawna dzisiaj wymontowana 100000000% sprawna a niechcem kupować kota w worku

• 1 miesiąc temu...
Witam po miesięcznym szukaniu dostałem przepływke autko juz lepiej jedzie ale powyżej 100km/h nic nie buja ale zauważyłem jak stoi całą noc rano ruszam na automacie nie manualu to wszystko idzie pieknie dopoki wskazówka od temperatury nie stanie w pionie tak jakby do otwarcia pierwszego obiegu i automatycznie zaczynają sie szarpania i znowu kolejna zagadka... juz wszyscy ręce rozkładają

• 1 miesiąc temu...
kurcze teraz to juz chyba niema rzeczy która byłaby nie sprawdzona najgorsze ze to zaczyna sie dziać jak auto sie rozgrzeje jak temperatura dojdzie do pionu tak jakby do pierwszego otwarcia obiegu bynajmniej ja mam takie odczucie

• 3 tygodnie później...
Noi teraz pojawiło sie znowu coś nowego auto rano cięzko pali ale tylko rano paliwo sie nie cofa było sprawdzane jak juz odpali to czuc ze zalało go benzyną jak juz odpali to obroty lekko falują czasem co drugi dzien cięzko pali a czasem i 4dni normalnie pod rząd pali na dotyk