Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przy okazji warto wykasować luzy na łożyskach żeby wszystko cicho chodziło.

Jest to jakieś 3 godziny roboty.Z kasowaniem luzu na łożyskach trochę dłużej zależnie ile trzeba zeszlifować pierścienie.

Trzeba szlifować ręcznie na papierze dlatego trochę się schodzi.

A o jakich lożyskach kolego mówisz? Z tego co wygląda przy podwojnym Vanosie to betka. Ja kiedyś z pojedyńczym walczylem to nie wyglądalo tak różowo....

Nie wiem tylko o które łożyska chodzi???

Zakupiłem właśnie E46 328i i myślę, że profilaktycznie wymienię uszczelnienia.

• Odpowiedzi 150
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Kurcze to juz całkiem nie kminie wogóle jakie łożyska i jakie luzy kurde wątpie ze u mnie znajdzie sie odważny co to zrobi a do Ciebie mam ponad 300km jutro popytam u siebie czy ktos sie podejmie tego jesli nie bede musiał zwiedzić Łowicz :D lub liczyc na siebie i co ma byc to będzie.
Opublikowano

Aguire

wielkie dzieki zamowiłem ten zestaw do uszczelnienia juz nie moge sie doczekac jak go wymienie musze teraz popytac kto sie tego podejmie choc u nas niemam do nikogo zaufania przez nich wywalilem tyle kasy wymienilem poł silnika i nic chyba sam sie podejme tego.

Opublikowano
Chłopaki sory ze wam tak truje ale musze dokupić jeszcze uszczelke pod pokrywe zaworów i jeszcze coś moze wiecie odrazu jakiej firmy zamowić będe zamawiać w Inter Carsie bo ojciec ma tam rabat na częsci
Opublikowano
HoodY jak tam Twoja BETA?? Naprawiona już?? Obserwuje temat i się nie mogę doczekać jak będzie po wymianie tych uszczelnień vanosa. Daj znać! Pozdr
Opublikowano
A zamowiłem te uszczelki i ciągle czekam kase gosciowi przelałem i cisza niby dzisiaj ma je wysłać zobaczymy cos nie tak z tym allegrowiczem bo uszczelki wystawia na aukcje jak ktos kupi to on tez je zamawia niema ich na stanie beznadzieja sam nie moge sie doczekać wymiany jak to bedzie napewno dam znac zaraz po wymianie pozdro.:)
Opublikowano
Aguire chyba wyjdzie tak ze bede sam robic a nie chciałbym sie nadziac na cos moze musze zaopatrzyc sie dodatkowo w jakies uszczelki czy cos na wszelki wypadek dzieki z góry na czwartek bede miec zestaw dzisiaj został wysłany pozdro.
Opublikowano
Wystarczy zestaw i uszczelka pokrywy zaworów.Na tej stronie Beisana masz wszystko dokładnie opisane.Uważaj na te 2 śruby z LEWYM gwintem.Pozatym potrzebna dobra nasadka 18mm żeby rozkręcić zaślepki łożysk jeśli będziesz kasował luzy.
Opublikowano

witajcie

podepne sie pod temat, mam podobne objawy. na diagnozie wyszedl blad vanosa po stronie wydechowej. u mnie skaczace obroty pojawiaja sie na cieplym silniku przy przyspieszaniu. pytanko do was koledzy, czy jak odepne kostke od vanosa to spokojnie moge jezdzic autem, celem sprawdzenia czy jest roznica?? czy ktos juz stosowal ten zestaw naprawczy?? moj mechanik mowił, ze spotkal sie juz z czyms takim, tj. zestaw, ale w starszym modelu :)

pzdr

Opublikowano
Aguire dzisiaj wymieniliśmy ten zestaw i zero jakiejkolwiek różnicy nic nie pomogło niemam sił do mojego auta juz niewiem co to moze byc
Opublikowano
Aguire dzisiaj wymieniliśmy ten zestaw i zero jakiejkolwiek różnicy nic nie pomogło niemam sił do mojego auta juz niewiem co to moze byc

Muszą się ułożyć, przejedź kilkaset km i powinno być lepiej.

Opublikowano
Panowie przez week. zrobiłem 2300km i jak falowało tak nadal faluje choc rano nie gasnie juz jest postep ale podczas jazdy nieda sie jechac faluja obroty przeważnie w zakresie do 2300obr/min pozniej dochodzi do 3300obr i znowu falowania sie pojawiaja jak jade po miescie na automacie to wali strasznie dam na manual jade na 3biegu i nic nie faluje a jak wyskocze na autostrade to znowu na manualu szarpie na 5 biegu dam na automat i nie szarpie juz całkiem zagadka dlaczego tak sie dzieje jak dodam gazu np na 5 biegu to obroty zamiast iśc do góry spadna w dół szarpnie i dopiero przyspiesza.?
Opublikowano

To falowanie jest na gazie czy na benzynie?

Czytałem wątek od początku i miałeś jakieś kłopoty z LPG.Te wtryski od gazu wymieniałeś?

Może gaz jeszcze coś knoci.

Opublikowano
nie to dzieje sie na benzynie i gazie gaz był całkiem rozłanczany i było to samo mam nowe wtryski założone bo fakt kiedys mi lały ale juz jest na 100% wszystko dobrze takze LPG wykluczone na benzynie to samo dzieje sie
Opublikowano
Jak masz możliwość to sprawdź jakie są czasy wtrysku w czasie jazdy jak szarpie.Podłącz kompa do gazu albo do benzyny.Obojętnie.
Opublikowano
Panowie dzisiaj mnie rozwalił mechanik do którego jezdze od dawna zajezdzam do niego noi pyta jak auto czy dalej szarpie ja mowie ze tak za duzo nie pomogła ta wymiana tych uszczelek choc jakis postep bo auto nie gasnie z rana a on do mnie no to teraz jeszcze musisz wymienic olej w skrzyni biegów ni stad ni z owąt tak o postawił diagnoze najpierw wymienił mi pół silnika wszystkie mozliwe czujniki sondy itd itd a na koniec ze olej w skrzyni tzn nie do konca olej ale ze cos ze skrzynia sie dzieje a nie z silnikiem rozwalił mnie masakra
Opublikowano
Tak sobie czytałem ten temat i też mi wygląda to na usterkę skrzyni lub na usterkę w programie sterownika. Pojedź do kogoś kto ma GT1 można tam zresetować punkty przełączania biegów w sterowniku ASB. Ewentualnie możesz się ze mną ustawić na sprawdzenei poprawności programowej sterownika skrzyni. Te szarpnięcia masz jak skrzynia jest na jednym biegu ?? Czy występują jak bieg się przełącza?
Opublikowano
skrzynia nie szarpie nic nie zgrzyta szarpania pojawiają sie jadac na biegu nie w czasie zmiany biegu jadąc 120km/h spokojnie i mam np 2300obr to faluje z 2300 na 1900 i spowrotem i tak w kółko a jadąc wolniej po miescie na 3 biegu to w momencie szarpnięcia pojawia sie dziwny odgłos taki jakby gdzieś cos w moscie czy w skrzyni jakby coś rozłaczało i załanczało niewiem nie potrafie tego opisać musze nagrać filmik jak bede jechać zobaczysz jak falują obroty i ten odgłos może usłyszysz teraz mamy młyn w pracy i nie zabardzo mam czas aby to zrobic auto stoi w tygodniu zrobie ze 120km
Opublikowano
hoody z tym hałasem przy wolniejszej jezdzie, tak jakby z tyłu, u mnie jest podobnie. rowniez falujace obroty, ale tylko na cieplym silniczku. u mnie mechanicy cos juz grzebią, jutro bede w wrsztacie i dam znaka, jaką diagnozę postawili.pzdr
Opublikowano
rafcik5 no to zycze szybkiego powrotu do zdrowia ja juz wsadziłem 3tys i nic nie wierze juz zadnemu mechanikowi trzeba dochodzić samemu nic nie umia uczą sie na czyimś koszcie i czyimś aucie
Opublikowano

chłopaku widzę że połowę auta już wymieniłeś???

spróbuj jeszcze przełożyć komputer od sprawnej bumy i zobaczysz czy czasem nie jest walnięty i nie psuje mieszanki!

skoro nie pokazuje błędu to musi to być sam komp lub układ dolotu powietrza i elementy nie oczujnikowane(węże,odma,filtr paliwa,woda w baku,!

czasem się zdarza ze tak się zachowuje silnik który dostaje za mało prądu( włączone dużo odbiorników, a mizerne ładowanie)

nie wiem czemu mechanik(pseudo mechanik) powiedział ze wtrysk leje i jest za uboga dawka???jak by lał to była by za bogata, a nie za uboga. uboga dawka to taka która ma za dużo powietrza w stosunku do dozowanego paliwa i tu bym szukał( odma,przepływka,filtr powietrza,filtr paliwa,ew. pompa paliwa i jej ciśnienie)

zostaw sondy,skrzynie bo zbankrutujesz, a wkurzał się będziesz dalej nie szukaj najgłębiej:) pozdro

Opublikowano
ajjj teraz jak juz wymieniłem pół silnika to dzieje sie to tylko na 3 biegu i na 5 jadac na manualu takze ostatnia nadzieja w skrzyni