Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Własnie o tym pisałem niestety firmy ubezpieczeniowe już mają w umowie wymóg że alarm musi być z certyfikatem i dwa zabezpieczenia inaczej przy ubezpieczeniu BMW nawet nie chcą gadać u mnie jeszcze było mile widziane garażowanie.

Mnie sie udalo ubezpieczyc auto pomimo ze nie ma alarmu. Pakiet to ubezpieczenie dealerskie wykupione w salonie BMW - byla chwila konsternacji jak sie okazalo ze nie ma alarmu, natomaist skontaktowali sie z ubezpieczycielem (Allianz) i ten zgodzil sie zrobic odstepstwo od wymogu posiadania dwoch zabezpieczen.

PS. lusterko z dioda mam - czy oznacza to ze poza samym lusterkiem mam w aucie jakas instalacje / wiazke pod alarm ktora ulatwilaby montaz?

pewnie już wszystko wiesz bo pytałeś dawno temu, ale - dioda nie oznacza przygotowania instalacji alarmu. to sprawdzą w ASO po nr vin i podadzą cenę zalozenia alarmu. jak nie masz instalacji, to wg wytycznych BMW wymieniają nawet podsufitkę (sic!) i łączna cena to ponad 5 tys zł. Jeżeli da się uniknąć - unikać :)

Szczerze mowiac nie interesowalem sie dalej tematem, potem jak udalo mi sie ubezpieczyc auto bez alarmu.

Pzdr, MtothaJ
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Bylem wczoraj w ASO BMW przedluzyc ubezpieczenie w ramach pakietu dealerskiego Allianz na drugi rok - ubezpieczenie ofc przedluzone bez problemu, w dokumentacji jest zaznaczone ze samochod posiada jedynie fabryczny immobiliser :P

Z tego co rozmawialem z pracownikiem dzialu ubezpieczen i finansowania, z wymogu posiadania dwoch zabezpieczen BMW 1 jako jedyna jest zwolniona w ramach tego pakietu, pod warunkiem ze wartosci pojazdu ubezpieczanego nie przekracza 95k PLN, co w praktyce oznacza ze potencjalny problem z brakiem alarmu moze pojawic sie jedynie w pierwszym roku eksploatacji (aczkolwiek jak pokazuje moj przyklad nie musi).

Osoba z ktora rozmawialem mowila ze 1er nie cieszy sie specjalnym powodzeniem wsrod zlodzieji - z jego doswiadczenia najwiecej ginie BMW serii 3 a nastepnie serii 5.

Pzdr, MtothaJ
  • 4 lata później...