Skocz do zawartości

320d model poliftowy - halogeny, telefon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, to mój pierwszy post na tym forum. Kolega podał mi link do tego wątku a że właśnie mam zamiar kupić sobie E46 postanowiłem poczytać co fachowcy radzą. Dzięki temu co tu przeczytałem mam bardziej szerszy pogląd na konkretnie ten model. Obecnie miałem same VW golf bora, Trochę przerażają mnie te zabiegi o których czytałem, o wypadających klapkach o czyszczeniu tych zaworów, a najbardziej mnie martwi to że chyba będę musiał zakupić sobie program i wtyczkę do auta, tak chyba będzie najtaniej i najszybciej, bo najbliższy serwis BMW mam około 150km. Tak czy siak, zacznę od kilku pytań laika, wiem pewno macie już dosyć niedoświadczonych ale proszę o wyrozumiałość. O co chodzi z tym liftem jeśli są małe okrągłe halogeny to auto jest po lifcie? I mam pytanie o telefon warto szukać auta z słuchawką używacie tego jest to praktyczne? Pozdrawiam Kaspro

MOD: wydzieliłem Ci temat do nowego wątku, bo pytanie to takie "trochę" :? poboczne do wątku, w którym napisałeś... no i nie śmieć w tamtym wątku takimi pytaniami...

Opublikowano
Witam wszystkich, to mój pierwszy post na tym forum. Kolega podał mi link do tego wątku a że właśnie mam zamiar kupić sobie E46 postanowiłem poczytać co fachowcy radzą. Dzięki temu co tu przeczytałem mam bardziej szerszy pogląd na konkretnie ten model. Obecnie miałem same VW golf bora, Trochę przerażają mnie te zabiegi o których czytałem, o wypadających klapkach o czyszczeniu tych zaworów, a najbardziej mnie martwi to że chyba będę musiał zakupić sobie program i wtyczkę do auta, tak chyba będzie najtaniej i najszybciej, bo najbliższy serwis BMW mam około 150km. Tak czy siak, zacznę od kilku pytań laika, wiem pewno macie już dosyć niedoświadczonych ale proszę o wyrozumiałość. O co chodzi z tym liftem jeśli są małe okrągłe halogeny to auto jest po lifcie? I mam pytanie o telefon warto szukać auta z słuchawką używacie tego jest to praktyczne? Pozdrawiam Kaspro

Lift tyczy się głównie maski, lamp(przód,tył) błotników i do tego zderzaków nie wspominając o m-pakiecie bo małe okrągłe halogeny były i przed liftem w zależności od nadwozia :lol:

A praktyczny IMO to jest bezprzewodowy zestaw głośnomówiący ale może niech się wypowiedzą ci co mają jeszcze "na słuchawkę" bo może i to jest praktyczne dla nich ale na pewno nie podczas jazdy :wink:

http://i602.photobucket.com/albums/tt105/thunderstruck312/bmwklubforum2.gif
Opublikowano

Czy idzie dołożyć org czujniki parkowania do auta które ich nie ma? Kupiłem taką listwę z czujnikami ale bez żadnych kabli itp. Oraz co sygnalizuje ta żółta kontrolka na środku licznika nad ekranikiem komputera? znalazłem takie cudo http://radex.otomoto.pl/bmw-320-xenon-ks-serwis-bezwyp-oryg-km-C14990115.html zrobiłem jazdę testową i bardzo mi się podoba.

Jedyne co to pytam o ta kontrolkę bo po uruchomieniu silnika po chwili się zapali a potem zgaśnie .

• Członkowie klubu
Opublikowano

Telefon w podłokietniku działa, jak włożysz do niego kartę.

Czy Ci się to będzie podobać, musisz sobie odpowiedzieć sam.

Ja używam tylko, jak gdzieś dalej jadę, mam tam kartę tandem.

Od pytań o opinię auta z ogłoszenia jest specjalny dział forum :?

o jaką kontrolkę Ci chodzi, bo nie mogę jej namierzyć?

ściągnij sobie instrukcje obsługi auta, linki są na forum, opisane są kontrolki

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
Jedyne co to pytam o ta kontrolkę bo po uruchomieniu silnika po chwili się zapali a potem zgaśnie .

Chodzi Ci chyba o kontrolę trakcji...

Corolla e11 FL --> BMW e46 FL (M47/TU) --> R18A2
Opublikowano
Z kontrolką doszedłem co i jak znalazłem w instrukcjach na stronie :oops: z czujnikami parkowania zrobiłem kosztowało mnie to 150zł bangla wszystko, w porównaniu to auto do bory którą sprzedałem wypada średnio spodziewałem się czegoś lepszego, może za dużo się naczytałem jakie to wspaniałe jest BMW nie abym je skreślał muszę się przekonać jest i ogromny pozytyw. Do Karpacza i z powrotem z pełnym bagażnikiem 120km/h - 150km/h 6,3l :D ale komputer pokazał 7,9l :(
Opublikowano
Komputer zawyżył wskazanie dlatego pewnie, bo nie wyzerowałeś jego wskazań i to wysokie spalanie jest średnim spalaniem z ostatnich paru dobry tysięcy kilometrów. Chcąc sprawdzić jakie jest średnie spalanie z ostatnich 50 km, należy wykonać test nr 5.0 licznika. Jeśli udało by ci się zrestartować pamięć licznika i wciąż wskazanie było by mocno przekłamane, to można to naprawić NCS-em. DIS-em chyba tez ale nie próbowałem. U siebie mam tak wyregulowane, że to co wskazuje komputer, a realne różni się max 0,1 l/100km.
Opublikowano
no tak ale do tego ponownie muszę jechać na komputer i za to zapłacić zapewne z 50zł :? może przy jakiejś okazji :wink:
Opublikowano
no tak ale do tego ponownie muszę jechać na komputer i za to zapłacić zapewne z 50zł :? może przy jakiejś okazji :wink:

albo kupić swój interface i być samodzielnym ....

a z ciekawości : co Cię rozczarowało w BMW ?

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
rozczarowało mnie to może za bardzo wypaliłem jak każde auto coś tam skrzypi coś trzeszczy, w środku żadnych wodotrysków których się spodziewałem niema. Pokulam się nią dłużej to może się przekonam.
Opublikowano
rozczarowało mnie to może za bardzo wypaliłem jak każde auto coś tam skrzypi coś trzeszczy, w środku żadnych wodotrysków których się spodziewałem niema. Pokulam się nią dłużej to może się przekonam.

A że tak zapytam skoro piszesz że samochód wypadł "średnio" , kupiłeś "okazję" czy zadbany samochód ?

http://i602.photobucket.com/albums/tt105/thunderstruck312/bmwklubforum2.gif
  • Członkowie klubu
Opublikowano
w środku żadnych wodotrysków których się spodziewałem niema

Nie to, żebym uważał e46 za jakiś cud świata, ale...

Spodziewałeś się jakiś ekstrasów w środku i ich nie ma. To jak? Jak oglądałeś auto to były, a jak kupiłeś to już ich nie ma? :D :D

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
tak jak mówię za długo chyba borą jeździłem i się przyzwyczaiłem, kwestia przestawienia się, w BWM podoba mi się że ma taki krotki ryjek wiem że cudo techniki to już nie jest denerwują mnie te skrzypienia z tyłu co tam w bagażniku z tą roleto kratką i nie mogę dojść o co chodzi w uszczelkach w drzwiach szumi jak holipa... auto kupiłem zadbane jeden właściciel po sprawdzeniu w serwisie wszystko jest ok. Fotele mają grzanie popsute, i zmieniarka cd jest już na wykończeniu, jak dołożę dużą navi nic więcej nie będę w niej przerabiał. No może kierownice trój ramienną ale to już kosmetyka.
Opublikowano
jak mam włącznik świateł to od pozycji 0 w lewo mam jedną pozycję ale nic mi nie działa co to jest? Czy to są światła automatyczne czy jak? Czym jaką funkcją się to różni?
  • Członkowie klubu
Opublikowano

No jak sama literka "A" mówi, są automatyczne ;)

Strona 81 instrukcji obsługi - pisałeś, że ściągnąłeś.

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png