Skocz do zawartości

e36 320coś strasznie zaczęło skrzypieć w lewym tylnim kole

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Z dnia na dzień zaczęło i strasznie to denerwujące, skrzypi jak jakaś jakby guma w miarę obrotu koła zdjąłem koło nie widać aby coś ocierało o tarcze klocki i szczeki na miejscu ładnie siedzą luzów na łożysko nie zaobserwowałem zgrzyt cichnie (ale nie całkiem) jak wcisnę sprzęgło i odejmę gaz, jakieś pomysły co to może być?
Opublikowano
nie ale dźwięk jest słyszalny ewidentnie przy lewym tylnym kole tak by przenosiło?? jak podniosę na windzie to nic nie słychać
Opublikowano

ja mam szpere, u mnie było takie tarcie, dziwne zgrzyty przy manewrach na parkinach przy małych prędkościach, zmieniłem olej i pomogło

ale co u Ciebie jest grane niestety nie pomogę

może filmik nagraj ?

Opublikowano
Jeśli to skrzypienie występuje gdy jedziesz po nierównościach czyli zawieszenie się ugina to ja bym stawiał na tulejkę wachliwą (pływającą)
Opublikowano
dźwięk występuje nawet jak po równym betonie przepcham autko normalnie traki zgrzyt jak jakaś guma czy sprężyna ale nic nie widać (nie mam czym nagrać) myślałem o tej tulei można ja jakoś sprawdzić?? co do oleju w moście zmienię może coś to da lecz tak jak pisałem dźwięk dochodzi od strony koła i jakoś myślę o pół osi można ją jakoś sprawdzić??
Opublikowano
na łożysku luzu nie ma i łożysko raczej szumi czy tam wyje a nie zgrzyta troszkę teraz ustało ale dalej słychać, łożysko ma 1,5 roku już by padło??
Opublikowano
mam bardzo podobne zjawisko(najśmieszniejsze że w tym samym kole),ale już doszedłem do tego że to opona i dałem sobie spokój.Skrzypi jak nie rozchodzony but,zwłaszcza jak się jedzie powoli.
A little piece of heaven in my hands
Opublikowano
jak podniosę na lewarku to nic nie słychać wszystko normalnie, a może jest tak jak pisze green71 ze to opona jutro zapodam zapas i zobaczę (fakt jak jadę powoli to bardziej to słychać )
Opublikowano
jesli opona to sprezyna musiala strzelic, slyszalem ze jak sie robi tania glebe pakujac worki cementu albo plyty chodnikowe do bagaznika to tak sie dzieje z zawiasem :D