Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Irytuje mnie od dłuższego czasu mały problem. Otóż co jakiś czas przestaje świecić żarówka światła pozycyjnego (lewa strona), o czym informuje mnie tablica rozdzielcza, by po jakimś czasie zaświecić i przez miesiąc, np. działać poprawnie. Co z tym fantem zrobić, wina żarówki, styków, czy jakiegoś przewodu jak to wyleczyć?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Irytuje mnie od dłuższego czasu mały problem. Otóż co jakiś czas przestaje świecić żarówka światła pozycyjnego (lewa strona), o czym informuje mnie tablica rozdzielcza, by po jakimś czasie zaświecić i przez miesiąc, np. działać poprawnie. Co z tym fantem zrobić, wina żarówki, styków, czy jakiegoś przewodu jak to wyleczyć?

A nie masz jakiś philipsow niebieskich? Ja miałem taki sam problem z niebieskimi philipsami właśnie na postojówkach po stronie kierowcy. Postafiła mi sygnalizować przepalenie, a potem działać przez miesiąc. Teraz mam białe i od dwóch lat nei ma problemu.

Opublikowano

Ostatnio miałem podobnie. Raz żarówka świeciła a raz nie. Jeździłem tak z dwa tygodnie i w końcu zabrałem się za naprawę. Problemem okazała się przepalająca się żarówka pozycyjna. Po wyciągnięciu żaróki i potrząśnięciu włókno odpadło całkowicie.

Jest to zwykła żarówka W5W. Po wymianie wszystko ok.

Pozdrawiam,

Mateusz

Najnowsze Mapy do Nawigacji 2014

http://chomikuj.pl/MapyNaviBMW

Opublikowano

przepalony pin na kostce albo przetarte przewody.

Masz na myśli skrzynkę bezpieczników, czy to coś innego? Jeśli coś jest przepalone to powinno nie działać cały czas, a żarówka raz świeci dwa tygodnie bez awarii, a raz nie.

Opublikowano

Ostatnio miałem podobnie. Raz żarówka świeciła a raz nie. Jeździłem tak z dwa tygodnie i w końcu zabrałem się za naprawę. Problemem okazała się przepalająca się żarówka pozycyjna. Po wyciągnięciu żaróki i potrząśnięciu włókno odpadło całkowicie.

Jest to zwykła żarówka W5W. Po wymianie wszystko ok.

Ciekawa ta żarówka..., w domu jak coś się spali to nie działa w ogóle. Trudno jest ją wymienić?

Opublikowano

przepalony pin na kostce albo przetarte przewody.

Masz na myśli skrzynkę bezpieczników, czy to coś innego? Jeśli coś jest przepalone to powinno nie działać cały czas, a żarówka raz świeci dwa tygodnie bez awarii, a raz nie.

hmm, nie pamiętam dokładnie jak to wygląda z przodu, ale miałem podobną historię z tyłu. jeden z pinów w kostce tej która wchodziła we wkład lampy się przepalił i wtopił głębiej w kostkę. efekt: działało przez dwa dni, potem nie działało przez jeden dzień, potem znowu działało przez pół dnia, etc...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ciekawa ta żarówka..., w domu jak coś się spali to nie działa w ogóle. Trudno jest ją wymienić?

Banalnie, przekręcasz oprawkę w lampie i wyciągasz, żarówka jest na wcisk.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Widze ze jest to dość znany problem bo miałem to samo ale po stronie pasażera. W koncu kupiłem ringi i jest ok

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano

Dobre. Masz auto z 2002 tak?

Wymieniałes lewy ogranicznik drzwi?

Ja wymieniałem i też miałem problem z lewą postojówką. Mialem, bo przeszedłem na swiatła do jazdy dziennej i rolę postojówek przejęły kierunkowskazy.

Opublikowano
Dobre. Masz auto z 2002 tak?

Wymieniałes lewy ogranicznik drzwi?

Ja wymieniałem i też miałem problem z lewą postojówką. Mialem, bo przeszedłem na swiatła do jazdy dziennej i rolę postojówek przejęły kierunkowskazy.

Wszystko się zgadza, ale co ma ogranicznik drzwi do lewej postojówki? 2002r to jakiś felerny rocznik czy jak? Kierunkowskazy przejęły rolę postojówek :norty: :shock: Masz ksenonowe światła?

Opublikowano
Tak mam ksenony. Z tym ogranicznikiem wlasnie chodziło mi o felerną partię produkcyjną.