Skocz do zawartości

320d Zawieszenie M technik - M pakiet M2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie,

Mam do wymiany komplet amorków przednich do mojej beti.

Numery katalogowe części zamontowanych:

L - 2282459

P - 2282460

Ceny w granicach 900 PLN, sachs w granicach 660.

Problem polega jednak na tym że zamówienie zrealizowane moze być w przeciągu 2 tygodni ( Narbutta Wawa ), amorków nie ma nigdzie dostępnych w Polsce. Prawdopodobnie zawieszenie zestawiane na zamówienie.

Czy macie może jakiś pomysł odnośnie:

- zmniejszenia czasu realizacji ? może ktoś ma na sprzedaż ?

- zmniejszenia kosztów. Wiadomo wymienić trzeba więc kupić w razie czego musze. Ale być może macie kogoś polecić kto mógłby sprzedać lub polecić tańsze niż ASO i w/w.

Finalny problem polega na tym że problem wykryto dziś rano, a przegląd autka mam 28 wrzesnia ;)

Wiadomo, nie dam rady z zamówieniem i zamontowaniem przed przeglądem. I stąd moje pytanie :)

Ewentualnie może ten wątek rozwinie się dalej i pomoże komuś kto również boryka się z wymianą żadko dostępnych częsci do zawieszeń M.

Pozdrawiam !

Opublikowano

Oryginalne amory m-pakietowe to sachs advantage, ewentualny zamiennik to Bilstein B8 lub Koni Sport.

Poszukaj sobie w necie, na pewno gdzies ktos ma...

• Członkowie klubu
Opublikowano

A Boge to nie tak samo jak Sachs nazwa firmy? ;) Czy przypadkiem nie było jakiegoś połączenia z Sachsem (coś mi się tak majaczy, bo kiedyś Boge samodzielnie istniało i szły ich amory do BMW, w E36 miałem)?

A tak w ogóle, jak już się czepiamy ;) to sachs adventage też jest zamiennikiem ;) no bo oryginał to przecież tylko z BMW ;)

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

• 3 lata później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja mam zawieszenie s226 (m-technik) i kupowałem tutaj, czas realizacji kilka dni http://czescidobmw.pl/

Na oryginale też pisało Sachs, kupiłem zamiennik Sachs adventage (80tyś i nadal wszystko OK)

Na http://realoem.pl/ znajdziesz numery części lub spisz ze swoich znajdziesz tam zamienniki sachs i ceny, jak coś to dzwoń, ja jestem zadowolony