Skocz do zawartości

320d - Szum przy 120km/h i więcej!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam wszystkich właścicieli BMW,

Jest to mój pierwszy post więc krótko i na temat;

Kilka dni temu kupiłem 320d rocznik 2002.Cena przyzwoita a to dlatego,że samochód był przerysowany z lewej strony po całości.Poprzednia właścicielka nie za bardzo umiała zaparkować przy filarze. Auto zostało oczywiście pomalowane,ale z tego co widze,to drzwi przednie i tylnie zostały krzywo założone.Przednie za wysoko tylnie za nisko.Tylne drzwi nie dociskają do końca i co za tym idzie przy większych prędkościach słychać szum powietrza w środku.Czy ktoś miał podobny problem?Czy można jakoś regulować drzwi?Docisnąć je?

Pozdrawiam

Kerman

Edytowane przez kerman
Opublikowano
wiesz co ja na twoim miejscu sprawdziłbym czy rzeczywiscie to były tylko przerysowane dzwi. najlepiej jakbys dysponował profesjonalnym miernikiem lakieru najlepiej ktory mierzy w mikronach i proponowałbym sprawdzić słupek srodkowy czy z jednej i drugiej strony utrzymuja te same wartosci bo moze sie okazac ze jest skrzywiony badz tez ktos wstawiał nowy po kolizji i teraz bedzie ciezko cokolwiek z soba spasowac cos o tym wiem poniewaz znajoma miala podobna sytuacje u siebie ;) czego tobie akurat nie zycze ale warto sprawdzic.
Bayerische Motoren Werke
Opublikowano
Czy można jakoś regulować drzwi?Docisnąć je?

drzwi można na pewno regulować i to chyba nawet we wszystkich płaszczyznach, ale jak to nie mam pojęcia...

Opublikowano

Bardzo prosto sie to reguluje.

zluzuj na otworach podstaw pod prawie zamkniete drzwi kilku milimetrowa podkładke i metodą prób i błedów opuszczaj lub podnos

niestety same drzwi to nie problem gorzej z zamkiem na słupku tu trzeba wiecej precyzji jak tego nie robiłeś to nie próbuj bo szkoda zamka i twoich nerwów

pozdro