Skocz do zawartości

320D 150 km Automat . samochód caly lata

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od kilku miesięcy jestem szczęśliwym posiadaczem BMW e46 320D automat turing. Kupiłem ten samochód od znajomego , kolega go trochę zaniedbał i mam trochę do zrobienia. Pierwszy problem to , że silnik cały czas lata , drży . W samochodzie wymieniłem już koło pasowe oraz dwie poduszki pod silnikiem i pod skrzynią biegów. Po wymianie tych części jest trochę lepiej ale szału nie ma , nadal kasta samochodu i cały silnik drży i cała kasta. Drugi problem to czujniki parkowania , jak wrzucam wsteczny to jest jedno długie piknięcie i później już nic.

jak ktoś miał podobne problemy albo wie jak je rozwiązać to proszę o odpowiedz

Pozdro

Opublikowano
skrzynia biegów raczej odpada. chyba wtryskiwacze, jak z moca auta kopci cy nie napisz cos wiecej
Opublikowano
A co do czujników parkowania, to wrzucasz wsteczny i przykładasz ucho do każdego czujnika po kolei. Sprawne czujniki będą "tykać". Jeśli w którymś cisza, to ten do sprawdzenia połączenia lub do wymiany.
Opublikowano
Jeśli wymiany poduch i koła pasowego nie pomogło w pełni to pozostaje krzywy wał korbowy, albo coś nie tak z wtryskiwaczami. Nie znam się na automatach, ale może coś wspólnego z tym może mieć ta skrzynia [????]

krzywy wal korbowy :shock: pierwsze słyszę