Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chcialbym zakupić jakieś filtry do swojego bmw e36 316i. Będę wymieniał filtry i oleje. Tak wiec czy takie filtry opłaca się zakupić?

http://allegro.pl/bmw-e36-1-6-i-zestaw-filtrow-i1223150196.html

Podkreślam nie chodzi mi o zwiększenie mocy, momentu obrotowego, osiągów, lecz chodzi mi o to czy takie filtry dadzą rade spełnić swoje funkcje do kolejnej obsługi?

Opublikowano
:mad2: 100zł. za sztuke??!!!! chyba sprzedawce ponosi.... kupuj dobre niemiecki np. MEYLE (posiadam taki oleju oraz powietrza) kabinowy to juz inna bajka nie wiadomo czy masz dwa okrągłe w podszybiu czy płaski za konsolą środkową.. paliwa też np BOSCH daje rade... 100zł. za sztukę powodzenia i za komplet płacisz 400zł
Opublikowano

Napewno odradzam tanie filtry oleju.

Pewnego razu zainstalowałem taki u siebie i o mało nie wywawaliło pokrywy od wkładu filtra.

Filtr prawie nie przepuszczał oleju i wywalało oringi.Z filtrem powietrza i kabinowym ryzyko jest znacznie mniejsze :cool2: .

Opublikowano
A tak zwracam honor, nie doczytałem opisu aukcji... Jednak nie są to drogie sprawy, więc lepiej dopłacic dosłownie pare groszy i wziąc lepsze filtry a już na pewno oleju i paliwa
Opublikowano
Jeśli są to filtry Sędziszów tak jak to widać na zdjęciu aukcji,to są bardzo dobre filtry.Chociaż ja jeżdżę na KNECHT.Co do Mann to oni swoje filtry już robią po wszystkich egzotycznych krajach, chiny,argentyna,brazylia, południowa afryka,egipt itp. tak jest napisane na opakowaniach. A KNECHT made in austria. A Sędziszów to są bardzo dobre polskie filtry.