Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
mam pytanie odnośnie płynu chłodniczego do bmw e46 320d 150km jaki zalać. Nie mam pojęcia jaki był lany w niemczech a chce wymienić przed zimą. Nie chce sobie zaszkodzić wlewając nieodpowiedni płyn. Edytowane przez barti801
Opublikowano
mam pytanie odnośnie płynu chłodniczego do bmw e46 320d 150km jaki zalać. Nie mam pojęcia jaki był lany w niemczech a chce wymienić przed zimą. Nie chce sobie zaszkodzić wlewając nieodpowiedni płyn.

Prestone robi dobre płyny.

Opublikowano
a czy jest znaczenie co było wcześniej zalane, bo nie chce żeby okazało się że jak zaleje prestone to mi uszczelki zniszczy?
Opublikowano
a czy jest znaczenie co było wcześniej zalane, bo nie chce żeby okazało się że jak zaleje prestone to mi uszczelki zniszczy?

Jasne hehe :norty: Przecież to nie spirytus - u mnie póki co uszczelki całe, a płyn wymieniałem 2 miesiące temu.

Opublikowano
Ja mam w wiekszosci wlany oryginal bmw, ale mi cieklo spod termostatu i po wymianie uszczelki dolalem Prestone. Wszystko jest git :)
Opublikowano

Wymieniałem płyn chłodniczy po raz 1 od wyjazdu z fabryki - auto ma 6 lat - i trzeba przyznać że taki zabieg jest niezbędny dla prawidłowego funkcjonowania układu chłodzenia...

Stary płyn traci swe właściwości - m.in. obniża się jego temperatura wrzenia (w nowym około 127st.), a przecież nowoczesne silniki często pracują w temperaturze 100st. ...