Skocz do zawartości

Problem z kierownica E39 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taki problem od jakiegos juz czasu przy zimnym silniku wystepuja drgania kierownicy co dziwne po przejechaniu 3-4 KM problem znika jak tylko sie silnik nagrzeje nie ma rzadnego problemu..dzieje sie to tylko jak jest zimny silnik...jaka to moze byc przyczyna ?..

Pozdrawiam....

E39
Opublikowano

witam

podnies maske

odpal zimny silnika i zobacz czy równo pracuje prawdopodobnie nie

drgania moga sie przenosic po kolumnie kierowniczej do weewnatrz

pozdrawiam

POSPOLITUS MANIAKUS BEEMWUUS
Opublikowano

Witam zaraz bede testowal ale w miare rowno pracuje przy zimnym silniku obroty gdzies sa 650 przy zimnym a po rozgrzaniu 550 dodam ze to jest 535 V8...a jak po podniesieniu maski okaze sie ze faktycznie nie rowno pracuje silnik to co moze byc przyczyna ?

Pozdro...

E39
Opublikowano

przetestowalem i nie zauwazylem drgan co dziwne nie wiem czy tak powinno byc przy zimnym silniku bardzo szybko kreci sie VISCO wiatrak bardzo szybko sie kreci a przy rozgrzanym obroty sa duzo mniejsze moze to jest ta przyczyna ? Nie wiem czy mam racje ale wydaje mi sie ze powinien sie szybciej krecic jak jest bardzo nagrzany silnik zeby obnizyc temperature... a tu jest zimny silnik i tak dmucha...Czy to jest normalne ?

Pozdro...

E39