Skocz do zawartości

318i - cala benzyna z baku poszla przez filtr powietrza

BMW coupe maniak

Rekomendowane odpowiedzi

zostawilem samochud na noc a rano kiedy chcialem go odpalić rozrusznik wogule się nie przekręcil wydal taki dzwiek jak by akumulator padl a pod autem byla ogromna plama benzyny początkowo myślalem że to wąż penkl ale potem okazalo się że benzyna leje się ciurkiem z filtra powietrza :cry2: co ciekawsze na wylaczonym silniku :?: wylalo się wszystko z baku rozrusznik nadal nie przekręci pomóżcie

z jakiejś przyczyny nie wyłączyła się pompa paliwa i wyciągnęła paliwo z baku

tylko ciekawe dlaczego nie wracała powrotem do zbiornika i jak dostała się do filtra powietrza?

chyba tylko przez wtryskiwacze w kolektor dolotowy

ale wtryskiwacze powinny być zamknięte

naładuj aku i trzeba posprawdzać

sprawdzalem fakt wtryskiwacze byly otwarte nie wiem czemu ale przy próbie zapalenia rozrusznik dalej wydaje ten sam dzwięk a aku na full naladowany próbowalem na pyszka ale kola nawet sie nie obrócą stoją w miejscu :cry2: jeden plus że w oleju nie ma ani benzyny ani wody :) nie wiem co jest garne wygląda jak by wal byl zblokowany albo dyfer się zablokowal ale to chyba nie przez tą benzyne :?: :mad2:

Zaloz klucz na niego 2m rure i przekrecisz :lol: ale auto podjedzie do przodu/tyłu :norty:

Troche nie bardzo rozumiem jaj pompka i wtryskiwacze mialy lac paliwo na wylaczonym zaplonie :|

Moze ECU sie zwalilo ale i tak dziwne by to bylo

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

no wlaśnie probem jest tego typu że auto nie przesunie się nawet milimetra :( na pycha nawet kola nie drgnely tylko po puszczeniu sprzegla staly w miejscu jak by ręczny trzymal ale z ręcznym wszystko ok nie wiem co jest wieczorem zgasilem i byla dobra a rano nie odpali i benzyna się leje ciurkiem z filtra :cry2:

• Zasłużeni forumowicze

Koła się nie kręcą bo masz cylindry pełne benzyny.Wykręć świece i wtedy zakręć rozrusznikiem.Ostrożnie bo iskra z cewki może narobić bałaganu albo po wykręceniu świec go pchnij będzie bezpiecznie.

Pompa pewnie się zjarała.

Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.

Gorzej będzie jak jest to jakaś grubsza sprawa,a na taką to wygląda.Lepiej nierób nic na siłę,przez takie próby odpalania na za pych możesz rozwalić zawory itp.Ja na Twoim miejscu odstawiłbym auto do mechanika,a co niektórzy nie powinni udzielać rad jak nawet nie potrafią czytać ze zrozumieniem.Pozdrawiam

Przypadek który opisujesz stał sie mojemu koledze który miał 316 M43.A przyczyna była taka że postanowił sobie umyć auto pod hydrantem(w uk walą jak fontanna) No i fajnie było odjechał ale już nie zapalił po zgaszeniu. Z filtra poszło pełno benzyny.Rozebrałem mu to i wysuszyłem,Auto na pych nie chciało zapalić nawet na troche. Jak kręciłem rozrusznikiem to łapał i gasł. Podpiąłem swój komputer pod autko. Wykrył 3 błędy: Przepływka,sonda,i jeszcze DME. Sprawa oczywista...poszło DME. Znalazłem na złomie DME na szczęście nie miał ews bo bryka z 92r była. Osuszyłem kostke i komorę.Podpiąłem kompa by skasować błędy. Auto odpaliło w moment.Pochodziło troche .Podpiąłem kompa raz jeszcze i wywaliło Przepływke i sonde znów. Wymieniliśmy sondę, przepłwke i autko śmigało jeszcze długo...aż tu nagle ...sie dziura w bloku zrobiła...nie wiadomo dlaczemu ale to z innego powodu .

Tak więc masz na pewno ECU do wymiany.Komputer padnięty.Diagnoza- wilgoć dostała się do Komory gdzie masz w podszybiu ECU/DME :cry: Jestem na 100 proc. pewny

http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif