Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie!!! Prosze o pomoc.

Mam nieco podkręconą Bmw e46 330d turing z 2001 roku przed liftem.

Chce kupić felgi tylko nie wiem czy będą pasowały i czy warto.

Obecnie jeżdze na felgach 17" 8j et47 najpradopodobniej standardowe płaskie 7mio ramienne

Auto strasznie prowadza w koleinach na oponach 225/45/17 :mad2:

Czy będą pasowały 7,5j et 35 np te http://moto.allegro.pl/m-power-17-5x120-bmw-e82-e87-e36-e46-e90-x3-i1213110384.html

Opublikowano

Napisałeś w złym dziale.

Domyślam się, że felgi które masz są oryginalne (ET47) natomiast te które pokazałeś to badziewie, pomijam już ich wygląd i fakt, że to podróbka felg z serii 6. Ich jakość jest marna i będą dużo mniej wytrzymałe i bardziej podatne na wykrzywienie niż oryginalne felgi.

Odpowiadając na Twoje pytanie, felgi będą pasować jednak będą nieco bardziej wystawać od tych, które teraz posiadasz.

Opublikowano

Tak jak mój poprzednik, powiem, żebyś odpuścił sobie chińszczyznę i włoszczyznę. Po pół roku jeżdżenia po felgach będziesz miał kartofle.

http://www.golfmkv.com/forums/attachment.php?attachmentid=36642&stc=1&d=1231020130

A jeśli chodzi o prowadzenie w koleinach to szerokość samej opony ma znaczenie. Też jeżdże na 225 ale 18" i niestety mam podobne problemy z utrzymaniem kierownicy na naszych pięknych drogach.

Opublikowano

A jeśli chodzi o prowadzenie w koleinach to szerokość samej opony ma znaczenie. Też jeżdże na 225 ale 18" i niestety mam podobne problemy z utrzymaniem kierownicy na naszych pięknych drogach.

miałem ten sam problem, jak prawdopodobnie każdy użytkownik 330d. zmieniłem opony z przodu na 205/50 R17 i jest znacznie lepiej :cool2:

• 2 lata później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jakie najmniejsze felgi wchodzą do bmw 330d ?

Do 330d R17, może by weszły R16 ale trzeba by było zmierzyć zacisk z tarczą na przodzie i sprawdzić czy się zmieści.

Opublikowano
jakie najmniejsze felgi wchodzą do bmw 330d ?

Do 330d R17, może by weszły R16 ale trzeba by było zmierzyć zacisk z tarczą na przodzie i sprawdzić czy się zmieści.

nie mieści się na pewno, było sprawdzane wielokrotnie...