Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z odpaleniem dzisiaj krecilem go odpalil ale chodzil strasznie nie rowno na wysztkich garach nie pracowal strasznie telepalo buda musialem trzymac go na obrotach po 5 minut jak sie nagrzal silnik to juz pracowal normalnie zaznaczam ze mam lpg BRC

Opublikowano
a ile masz paliwa w zbiorniku ja miałem rezerwę i pobrało syf z baku zatkał się filtr paliwa i tez nie równo pracował na wolnych a jak się zagrzał i przełączył na lpg chodził idealnie musiałem całe paliwo spuścić i wyczyścić zbiornik i wymienić filtr paliwa i przez to tez ciężko palił
Opublikowano
no i sie wyjasnilo dzien wczesniej dolewalem olej silnikowy i zapomnialem zakrecic korek wlewu i przez to mialem problem z odpaleniem i nie rowno chodzil i mam pytanie teraz jechalem tak 200km czy nic sie nie stanie z silnikiem?
Opublikowano
no wlasnie jest sucho az sie sie zdziwilem na szczescie i ze nie zgubilem korka ktory lezal na silniku hehehe ale mam skleroze :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

nic mu się nie stało.

Może jedynie adaptacja się pozmieniała przez to lewe powietrze ale to nie kłopot. nauczy się jeszcze raz.

Mogą być jakieś błędy na kompie.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
normalnie chodzi obroty w normie wtedy gdy nie mialem zakreconego korka to wariowal do nysy mam spory kawalek szkoda ze wczesniej nie wiedizalem bo wczoraj bylem kolo opola to bym podjechal do ciebie kolego pozdrawiam :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kompa sobie możesz podarować.

Skasowanie błędów niczego nie poprawia.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
Witam, proponuję Ci się zastanowić nad tą nierówną pracą silnika bez korka. Silnik z odkręconym korkiem powinien chodzić równo. Jeśli tak nie jest tzn. że ciągnie lewe powietrze co może świadczyć np. o uszkodzeniu zaworu regulacji ciśnienia.