Skocz do zawartości

320d Wymiana plastiku przy lampie/ dokładka ringów.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam niewielki problem z pękniętą lampą xenonową tzn samym plastikiem od lekkiego uderzenia. Lampa świeci wszystko ok tylko jest pęknięta lekko i dostaje się wilgoć a następnie paruje. Co za tym idzie trzeba to oczywiście naprawić ale nie wiem czy jest sens wymiany całej lampy na nową gdyż xenon nawet używka bo to jest org od bmw kosztuje ok500zł a new 2800 ;/ Mam pytanie czy da się przełożyć sam plastik i czy musi on być od xenonu czy zwykły ? A skoro jest już taka sytuacja to pobawił bym się w dokładkę ringów coś doradzicie ?
Opublikowano
Sam plastik, masz na myśli szkło reflektora czy obudowę lampy? Jeżeli to obudowa to możesz ją przełożyć do tradycyjnej obudowy ale ,arki AL (Automotive lighting), do lamp ZKW niestety środki z lamp xenonowych nie pasują. Operacja nie jest skomplikowana.
Opublikowano

Witam

Szkło czyli plastikową szybkę możesz bez problemu wymienić jeśli dobrze pamiętam to w serwisie kosztuje 230 złotych ale kiedy za pierwszym razem zrobisz jakiś zakup to za drugim wołaj o 10% zniżki i wtedy szybki będą cię kosztować 200 złotych nówka sztuka originał. :)

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D