Skocz do zawartości

320d - Zalany reflektor, nie działa xenon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam.

Przestał mi świecić jeden xenon. Myślałem, że po prostu żarnik padł. Ale okazało się, że klosz mam lekko pęknięty i po jeździe w mega deszczu jest trochę wody/wilgoci w środku.

- jak sprawdzić co padło?

- co przypuszczalnie mogło paść w wyniku zmoczenia wnętrza reflektora?

- albo taki zbieg okoliczności że zmoczyło reflektor i akurat padł żarnik.... ale raczej niemożliwe

- jak oczyścić, osuszyć reflektor żeby coś jeszcze z tego było (pęknięte jest przezroczyste czoło reflektora, i taka cześć bym najchętniej tylko wymienił, bo widziałem, że można kupić osobno.)

pozdr

michal

Edytowane przez sampek

pozdrawiam

michal

Opublikowano
mi ostatnio przestał palić jeden xenon. Myślałem, że to tylko żarnik a przepaliła się przetwornica i zapalnik (taka mała kostka z której wychodzą kable zasilające żarnik. Zacznij od najprostrzej czynności czyli sprawdzenie czy żarówka D2S się nie przepaliła. Jeżeli to nie to to pozostaje wykręcić lampę, osuszyć ją i zobaczyć czy zaskoczy.
Opublikowano

po samym żarniku widać jakoś, że jest przepalony? Czy pozostaje sprawdzenie innego w jego miejsce?

btw. ktoś ma namiar na klosze do e46 po lifcie? Kiedyś się rozglądałem bo mam trochę porysowane i sporo tego było na allegro itd. a teraz jakoś znaleźć nie mogę, znalazłem jedynie takie pod 200zł sztuka.

pozdrawiam

michal

Opublikowano

btw. ktoś ma namiar na klosze do e46 po lifcie? Kiedyś się rozglądałem bo mam trochę porysowane i sporo tego było na allegro itd. a teraz jakoś znaleźć nie mogę, znalazłem jedynie takie pod 200zł sztuka.

kolego po klosze to tylko aso 276pln szt

Opublikowano

Nie prawda. Ja kupiłem na allegro nowe, oryginalnie zapakowane po 185 pln/szt.

Tu widać, jak to wygląda:

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=71167&start=40

Fakt, że trzeba polować, gośc od którego kupowałem wystawia czasem nowe partie.

Z resztą wystarczyło wpisać "e46 szkło" w allegro i jest:

http://allegro.pl/bmw-3-e46-szklo-reflektora-i1204135272.html

Jeśli to reklama, to proszę o usunięcie.

Opublikowano
Witam jesli chcesz kupić klosze to ja mam na sprzedaż za całkiem dobre pieniądze jesli jestes zainteresowany to pisz na priv. tak jak kolega wcześniej pisał w serwisie klosze są po 273 złote sztuka a jeżeli nie chcesz nowych bo to jednak trochę kasy kosztuje to mogę ci sprzedać dwa w dobrej kasie i po wymianie nikt się nie zoorientuje że jeden nowy drugi stary bo sa z tego samego auta, ale to twoja decyzja.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano
mi ostatnio przestał palić jeden xenon. Myślałem, że to tylko żarnik a przepaliła się przetwornica i zapalnik (taka mała kostka z której wychodzą kable zasilające żarnik. Zacznij od najprostrzej czynności czyli sprawdzenie czy żarówka D2S się nie przepaliła. Jeżeli to nie to to pozostaje wykręcić lampę, osuszyć ją i zobaczyć czy zaskoczy.

osuszona itd i nie dzial dalej. zarnik jest ok (sprawdzilem w drugiej lampie)

czyli pozostaje prawdopodobnie padnieta przetwornica (raczej wyglada na szczelna i nei sadze zeby akurat jej wilgosc zaszkodzila (z reszta jest na zewnatrz reflektora i tak..) lub/i ten zapalnik...

pozdrawiam

michal