Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Też będę kupował i na pewno wybiorę tańszy filtr.

Czy płacąc za oryginał 3 razy tyle co za zamiennik nie wydaje się wam, że ktoś chce nas wydymać :?: W końcu to kawałek włókniny i plastikowa ramka... :shock:

PS: moja praca zawodowa jest związana z wentylacją więc o filtrach coś wiem; są oczywiście różne rodzaje włókniny ale różnica w cenie pomiędzy najlepszą i najgorszą to pojedyncze złotówki a dodatkowo praktyka pokazuje, że przy filtrze używanym (trochę brudnym) jakiekolwiek różnice znikają.

Opublikowano
u mnie też Knecht był drogi, sprawdźcie Boscha

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano
Mam BOSCHA (ostatni zakup) z węglem aktywnym - i nie widzę różnicy między ORI a tym (poza ceną). Jeżdżę już dwa tygodnie i ani jeden nieprzyjemny zapaszek nie dotarł do środka.
Kiss French. Wear Italian. Drive German.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Właśnie zamontowałem dwa filtry kabinowe i skasowałem inspekcję (filtry masakra a iDrive pokazywał jeszcze 7000km) i nasunęło mi się pytanko. Co z inspekcją filtra silnika? Nic takiego nie znalazłem w menu a wydaje mi się, że filtr silnika jest trochę ważniejszy od kabinowego.

Chyba, że pod pojęciem MIKROFILTER kryją się wszystkie filtry w aucie...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Co z inspekcją filtra silnika?

O który filtr ci chodzi ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W i-drivie nie ma info o filtrze powietrza ale powinno się go wymieniać przynajmniej co wymiane oleju.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Filtr MANN jest taki sam jak oryginał bo to dokładnie te same filtry. Jak się przyjrzysz to zauważysz na oryginale napis MANN ;). Chociaż twój nie wygląda jak mann tylko jak 3M też oryginalny BMW niby (miałem poprzednio taki u siebie, który był wymieniany w ASO).
Radość sprawia, że serce przyśpiesza
Opublikowano

Ktoś wcześniej pisał żę używa PURFLUX dlatego kupiłem skuszony niską ceną.

Chociaż twój nie wygląda jak mann

Czyli MANN jest inny? ten mój stary to orginał BMW z logo BMW. Pytam bo następny chcę kupić taki jak orginalny (identyczny wygląd). Ten z ebayu jest taki sam, cena bardzo dobra tylko konta tam nie mam.

Opublikowano
Ostatnio kupiłem w ASO i mieli MANNa. Ale jak wyciągałem swój stary filtr (też oryginał z logo) to był firmy 3M. I miał właśnie z czarną ramką jak u Ciebie. A ten MANN który kupiłem teraz ma ramkę białą. Ta oferta całkiem przyjemna na ebay'u. Jak nie masz konta to je załóż nie trwa to dłużej niż 5min, a procedura jest bardzo prosta (nawet jest po polsku). Jeśli jednak zdecydujesz się na kupno w PL to polecam Ci Mann'a pasuje idealnie w miejsce starego, akurat tutaj różnicy nie odczujesz, jeśli chodzi o komfort, czy jakość jazdy. A konstrukcje filtrów są do siebie tak zbliżone, że czy kupisz Mann'a czy 3M, czy KNECHT'a to nie będzie miało żadnego wpływu. BMW musiało po prostu wybrać jakąś firmę i wybrali tą która dobrego deal'a zaproponowała, a nie tą co robi najlepsze filtry, bo to byłoby trudne w ocenie ;)
Radość sprawia, że serce przyśpiesza