Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam! mam taki problem z teścia e46 z 1998r jak w temacie dławi sie na zimnym silniku jak sie rozgrzeje to jest ok. wymieniłem filtr paliwa i nic nie pomogło, czytałem gdzieś że może to być przepływomierz. dodam że auto nie ma instalacji gazowej.

Czy może miał ktoś podobny problem?

Opublikowano
Na 99% przepływka miałem ten sam objaw , spróbuj odpiąć wtyczkę od niej i zobacz jak się wtedy zachowa , powinno pomóc jeśli to przepływka, a i wymiana tylko na boscha .
Opublikowano
Odłączyłem przepływomierz i odpaliłem, silnik nie trzymał wolnych obrotów falował i kopcił na niebiesko ale nie dławił się. Czy to normalne zachowanie?
Opublikowano
Odłączyłem przepływomierz i odpaliłem, silnik nie trzymał wolnych obrotów falował i kopcił na niebiesko ale nie dławił się. Czy to normalne zachowanie?

kopcenie na niebiesko to oznaka spalania oleju w silniku, więc na pewno nie jest to normalne zachowanie.

Opublikowano
Najlepiej jedź gdzieś podpiąć się pod kompa i sprawdź będziesz miał pewność , to raczej przepływka ale co do kopcenia to aby nie coś jeszcze
Opublikowano

komp może pokazać uszkodzony czujnik położenia wałka rozrządu nie zakłóca on na tyle pracy silnika żeby było to poważne aczkolwiek jest denerwujące

a ten odpowietrzający wąż może pokazywać błąd w dolocie ale nie zawsze (słychać syczenie pod maską)

przemyj benz ekstrakcyjną przepływomierz nie zaszkodzi

Opublikowano
Witam.Mam taki sam problem. Powiedzcie mi jakie powinny być objawy jak jest ten przepływomierz zepsuty? jak odłączę go na pracującym silniku to obroty strasznie falują.... a jak podłączę to jest ok. czy to jest oznaka ze przepływomierz jest sprawny?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
A moj to pracuje jak chce. Na zimnym szarpie...Jak się zagrzeje wydawało się ze było ok.Zgasiłem odpiołem przepławkę przejechałem się i jest kolosalna różnica w mocy.Podpiąłem znowu jest wałowato.
  • 3 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...