Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dostałem od polskiego dilera BMW propozycję kupna BMW 3 z 2006 roku z przebiegiem ok. 50 tys. z silnikiem benzynowym (318) za cenę 65 tys. Auto jest pewnego pochodzenia, przebiegu i niewypadkowe od dilera niemieckiego. Tak mówi diler. Auto w środku zadbane, na zewnątrz drobne ryski i jedno otarcie zderzaka (drobne). Nie ukrywam, że odkąd pierwszy raz przejechałem się BMW zachorowałem na tę markę. Boję się kupić coś od handlarza i pomyślałem, że diler to najlepsza opcja. Czy samochody z tego źródła są pewne pod względem pochodzenia, przebiegu itp.? CZy auto z takim przebiegiem przejedzie jeszcze np. 200 tys. bez większych napraw? Może pytania są naiwne ale jestem zielony w temacie BMW.
  • Odpowiedzi 75
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Skorzystaj. Ja tez kupilem tak swojego gnojarza, dalem troche wiecej niz srednie ceny, ale jestem zadowolony. Praktycznie po podstawowoych wymianach(filtr, olej, itp) samochod nie wymaga zadnego nakladu.

Zakladam ze benzyna z takim silnikiem Cie satysfakcjonuje. Jest to "wolny ssak", 200tys. zrobisz spokojnie, nie martwiac sie w tym czasie bolaczkami jakie przy dieslu moga(ale nie musza) sie przytrafic.

Opublikowano
Chcę benzynę, bo wszyscy mi mówią, że z dieslami różnie bywa. Naprawa benzyny (jakby co) jest podobno o wiele tańsza niż diesla. Wiem że osiągi są gorsze. A właśnie czy ten silnik jest bardzo wołowaty?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Domyślam się, że chodzi o silnik 122 KM (po lifcie jest 148 KM) - myślę, że do spokojnej jazdy wystarczy. Tak naprawdę silnik ma 2 litry, a zatem nie jest zbytnio wyżyłowany. Ja mam 320i (150 KM), ale z automatem i trochę mocy brakuje, zwłaszcza w trasie jak chcę dynamicznie wyprzedzić. Pamiętaj samo auto waży blisko 1500 kg + bagaż i 4 osoby to może być nawet 1800 kg. Nie wiem co masz teraz, przemyśl, żebyś nie był rozczarowany. Co do auta to nie powinno być ryzyka. Zapewne dostaniesz jakąś gwarancję, a jeśli nie to stanowczo się o nią upomnij.
Opublikowano
clio nie waży tony... gdyby tak było to by [edit by Mod- ostrzeżenie] :-). Też waży pewnie 1,2-1,3t. To muł! Każde BMW będzie bardziej żwawe (wiem bo matka miała clio 1,4 i to w ogóle nie jechało...).
Opublikowano

Moim zdaniem oferta jest ciekawa, ale nie powalająca. :nienie: Sam kupiłem w kwietniu w Inchcape e90 320D, która była kupiona w tym serwisie w 2006, cały czas tam serwisowana, pozniej kupiona przez pracownika tegoż serwisu i po 1,5 roku wystawiona przez salon na sprzedaż. Auto mialo 65K przelotu i jest w idealnym stanie, dodam, że zapłaciłem odrobine mniej. Generalnie taki sposób moge polecić bo wrazie jak by było coś nie tak to zawsze Ci będzie łatwiej dochodzić swoich praw od serwisu niż od jakiegoś handlarza.

Co do silnika to się nie wypowiadam, bo każdy potrzebuje czegoś innego, ale jeśli chciałbyś znać moje zdanie to będzie troche słaby...

Opublikowano

Idź się do nich przejechać tym furakiem kilka ładnych kilometrów i jeśli Ci silnik przypasuje, to się nawet nie zastanawiaj tylko bierz :cool2:

Oczywiście najpierw niezdecydowanego poudawaj, to może coś jeszcze z ceny zejdą :)

virus by Masters - 190km, 395Nm
Opublikowano
Dostałem od polskiego dilera BMW propozycję kupna BMW 3 z 2006 roku z przebiegiem ok. 50 tys. z silnikiem benzynowym (318) za cenę 65 tys. Auto jest pewnego pochodzenia, przebiegu i niewypadkowe od dilera niemieckiego. Tak mówi diler. Auto w środku zadbane, na zewnątrz drobne ryski i jedno otarcie zderzaka (drobne). Nie ukrywam, że odkąd pierwszy raz przejechałem się BMW zachorowałem na tę markę. Boję się kupić coś od handlarza i pomyślałem, że diler to najlepsza opcja. Czy samochody z tego źródła są pewne pod względem pochodzenia, przebiegu itp.? CZy auto z takim przebiegiem przejedzie jeszcze np. 200 tys. bez większych napraw? Może pytania są naiwne ale jestem zielony w temacie BMW.

Dostałeś ofertę, ale rozumiem, że sam dopytywałeś o taką możliwość? Jak byłem wczoraj w Inchcape w Warszawie to mieli używane najdalej dwuletnie. A może oni sprowadzają od niemieckiego dilera na konkretne zapotrzebowanie?

Opublikowano

ja mam do sprzedania takie samo autko 318 i, 2007 r. diler( inch) pakiet optimum do 2012 przebieg 40 tys jak nowe !

w sumie to mam 2 :) ale jedno zostawiam dla siebie !!

Opublikowano

Szukałem po dilerach używanego BMW. Myślałem o dieslu , ale za max. 70 tys. nie kupię nic co ma max. 50 tys. przebiegu. Poza tym jak się diesel popsuje to koszty są podobno o wiele większe nić w benzynie.

Zdziwiło mnie co piszecie o porównaniu clio 1,4 90KM z BMW 318. Myślałem że różnica na korzyść BMW będzie dramatyczna. Diler powiedział, że z tym silnikiem do setki w 9,5 sek. (?)

Opublikowano
Jeszcze pytanie. To prawda, że w E90 nie da się samemu wymienić płynu do spryskiwaczy, żarówek itp. I że wszystkie drobne naprawy trzeba robić przez ASO?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Drzwi też musi ASo otwierać bo sam nie dasz rady.. Kto Tobie takich bzdur naopowiadał ?? Wszystko możesz sam wymieniać, oprócz elektroniki no chyba że masz DIS, SSS i dużo wiedzy na ten temat. E90 to zwykły samochód jak każdy inny. W instrukcji obsługi masz oczywiście napisane, że ze wszystkim musisz jechać do ASO. Moja w niemczech nawet żarówki miała wymieniane w aso bmw co nie znaczy że sam biegam do aso z każdą pierdołą.
Krzysztof
Opublikowano
Płynu do spryskiwaczy się nie wymienia, tylko dolewa:) a większość czynności serwisowych masz na tym forum świetnie opisane i fotograficznie udokumentowane:)
Opublikowano
Wymiana żarówki w e90, wbrew pozorom, nie jest dla laika rzeczą łatwą. Nie każdy też chce się bawić w odkręcanie nadkola.
Opublikowano
Wymiana żarówki w e90, wbrew pozorom, nie jest dla laika rzeczą łatwą. Nie każdy też chce się bawić w odkręcanie nadkola.

Racja no bo i nie kazdy jest "techniczny"

Opublikowano
Tak się zastanawiam, czy nie przesadziłem z E90. STać mnie na samochód jak napisałem na początku. A jak piszecie dynamika w takim aucie nie będzie imponująca. W sumie jeżdżę głównie sam, nie mam (na razie) rodziny, więc może lepszym wyborem będzie BMW 1er ? Za te pieniądze będzie pewnie młodszy i z mniejszym przebiegiem. I chyba dynamiczniejszy?
Opublikowano

Nie trzeba sciagac nadkola, z jednej strony dostaniesz sie ręką, z drugiej skrecasz kołami, odkrecasz jedną srubkę, ukazuje ci sie kwadracik w nadkolu 15x15cm wkładasz reke i wymieniasz - przerobione zimą przy opadach sniegu , 22 wieczorem i -15st :D :D

Opublikowano
To zależy czego oczekujesz od auta i co Ci się podoba.Jak jeździsz sam to jedynka w zupełności wystarczy,co do ceny to będzie korzystniejsza.To jest też pełnoprawne BMW,jest lżejsze od trójki i osiągi będą troche lepsze porównując te same silniki,ale ja raczej szukałbym jakiegoś diesla w jedynce w tej cenie,bo spokojnie można znaleźć.Mało palą,jeżdżą naprawde fajnie.
Kubica GO!
Opublikowano
W takim wypadku ja bym brał na Twoim miejscu jakąś mocniejszą jedynkę :cool2: zdecydowanie.
virus by Masters - 190km, 395Nm
  • Moderatorzy
Opublikowano

Używane BMW od dealera też ciężko kupić bo nie na wyboru :)

Od jakiegoś czasu szukam jakiejś e90 320i w granicach 60-70 tys zł i nic nie mogę znaleźć.

Stronę bmw.pl z używanymi autkami przeglądam regularnie ale nic się nie trafia, do Inchcape w Warszawie też często zaglądam i nic...

Wymagań wielkich nie mam co do wyposażenia, oby klima automatyczna była a reszta nie jest taka konieczna :)

Ropniaków jest sporo, do wyboru do koloru, tylko nie wszyscy chcą tym jeździć ;)

Coraz mocniej zastanawiam się czy nie przejechać się do dealera w DE i tam nie kupić ale wiadomo wygodniej było by w PL kupić.

Opublikowano
Kiedyś rozmawiałem ze sprzedawcą od Fusa na temat używanych aut. Powiedział coś takiego, jak Pan ma tyle a tyle kasy to my Panu stosownie do ceny sprzedamy (wcześniej ściągniemy z Niemiec od dilera). Może spróbuj porozmawiać właśnie tam?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeśli szukasz benzyny to tylko w DE. U nas niestety króluje diesel. Polecam stronę http://www.bmw.de i zakładka samochody używane (Gebrauchtwagen). Sam kupiłem tak 2 auta bez najmniejszego problemu.