Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wiatm! Kupiłem BMW E46 316i 2001rok.I nie za bardzo ogarniam czy odcięcie zapłonu przy 4,500obr/m jest normalne.Dodam tylko że czerwona linia (zapewne wszyscy to wiecie :8) ) zaczyna się od 60000obr/m Bardzo proszę,napiszcie mi czy da sie to zmienic i jezeli tak to jak to zrobić.
Opublikowano
Wiatm! Kupiłem BMW E46 316i 2001rok.I nie za bardzo ogarniam czy odcięcie zapłonu przy 4,500obr/m jest normalne.Dodam tylko że czerwona linia (zapewne wszyscy to wiecie :8) ) zaczyna się od 6000obr/m Bardzo proszę,napiszcie mi czy da sie to zmienic i jezeli tak to jak to zrobić.

no nie, to na pewno nie jest normalne, chyba że ktoś przypadkiem wepchnął ci diesla :8)

Opublikowano
A mój 330d kręci do 5000 obrotów na minutę :D

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano
Wiatm! Kupiłem BMW E46 316i 2001rok.I nie za bardzo ogarniam czy odcięcie zapłonu przy 4,500obr/m jest normalne.Dodam tylko że czerwona linia (zapewne wszyscy to wiecie :8) ) zaczyna się od 60000obr/m Bardzo proszę,napiszcie mi czy da sie to zmienic i jezeli tak to jak to zrobić.

60000 ?? :) niezłe obroty :)

Opublikowano

miałem na myśli 6000obr/m :roll:

Może i ktoś mi wcisną Diesla... to dobry diesel jak lata na benzynie :mad2:

a tak serio to ktoś sie orientuje czym to jest spowodowane? Czy jest to wada (usterka) czy ktos (poprzedni właściciel)mógł zrobić w jakims celu?

Opublikowano
Odepnij przepływke i sprawdź ja miałem kiedyś podobnie, odpiąłem pojeździłem wpiąłem i wszystko wróciło do normy do dzisiaj nie wiem co było przyczyną.

Nie wiem czy miałeś to akurat na myśli ale odpiąłem czujnik przepływomierza i wpiąłem z powrotem.No i lata jak powinno :cool2: :D Wielkie dzięki ziom