Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam.Mam"chyba"nietypowy problem przeszukalem cale forum i nie znalazlem podobnego przypadku.Moze ktos bedzie potrafil mi pomoc.

Kilka dni temu gdy odpalilem samochod zaczela mi mrugac kontrolka akumulatora po kilku minutach zapalila sie kontrolka ABS i ASC po kolejnych kilku minutach kontrolka Airbagu,gdy dojechalem na miejsce zgasilem samochod i probowalem go ponownie odpalic juz nie mogle.Po pracy probowalem odpalic na kable i poszlo dobrze do momentu odlaczenia kabli,kontrolki zaczely sie zapalac w kolejnosci jw. Wzialem akumulator do ladowania.Naladowalem akumulator(z tym ze to jest akumulator z oczkiem i jest 10 lat stary,oczko jest czarne zamiast zielone)Zamontowalem akumulator i odpalilem bez problemu,w drodze do domu po jakis 30km kontrolki zaczely sie zapalac jw. myslalem ze dojade do domu,a tu nagle samochod stracil moc i szybciej niz 20 nie mozna bylo jechac.Zostalo tylko scholowac.Przy montarzu akumulatora zostal mi jeden niebieski kabelek ktorego nie wiem gdzie podlaczyc...Moze to bylo przyczyna lub spalony bezpiecznik "10" wymieniony na "15".Jestem zielony,z gory dziekuje za pomoc.Pozdrawiam

Edytowane przez matti30
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Gdy aku jest padniety to kontrolki szaleją na desce rozdzielczej dlatego musisz kupic nowy.
Opublikowano
A wie ktos moze jeszcze od czego jest niebieski kabelek z kostki przy akumulatorze,to jest ta kostka z ktorej wychodza tez przewody do plusa i minusa w akumulatorze.Mam zdjecie ale nie wiem jak tutaj mozna wstawic.
Opublikowano

Link:http://img839.imageshack.us/content_round.php?page=done&l=img839/1406/20100825115.jpg&via=mupload

Kozystajac z okazji moze wiesz co to za wtyczka znalazlem ja w bagazniku i nie moglem miejsca na to znalezc,nie wiem czy to od samochodu czy przypadkiem sie zawieruszylo skas...

Link: http://img820.imageshack.us/content_round.php?page=done&l=img820/9938/20100825119.jpg&via=mupload

Pozdrawiam