Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie..

Wczoraj wieczorem zauważyłem że nie świeci mi brewka w prawej lampie..

ani diody ani ten paseczek... :?

miał ktoś kiedyś taką przygodę?

a może wiecie poprostu co sie mogło spaprać i jak to naprawić?

czekam na sugestie...

Opublikowano

Albo padła dioda albo padł cały ten układ- ja tak mam - prześledź moje posty to się dowiesz. Generalnie jeśli to nie dioda to jest to nie nienaprawialne i nierozbieralne. Jedynie czeka cię wymiana lampy na nowy/używany egzemplarz.

Najbardziej prawdopodobną przyczyną niedziałającej brewki jest dostanie się wilgoci - rozszczelnienie lampy.

Nawet dzisiaj w tym temacie dzwoniłem do jednej firmy.

Sam szukam reflektorów na zamianę - pamiętaj o jednym - szukaj identycznych jeśli już.

Kiss French. Wear Italian. Drive German.
Opublikowano
Albo padła dioda albo padł cały ten układ- ja tak mam - prześledź moje posty to się dowiesz. Generalnie jeśli to nie dioda to jest to nie nienaprawialne i nierozbieralne. Jedynie czeka cię wymiana lampy na nowy/używany egzemplarz.

Najbardziej prawdopodobną przyczyną niedziałającej brewki jest dostanie się wilgoci - rozszczelnienie lampy.

Nawet dzisiaj w tym temacie dzwoniłem do jednej firmy.

Sam szukam reflektorów na zamianę - pamiętaj o jednym - szukaj identycznych jeśli już.

z tą wilgocią to by się zgodziło, bo przedwczoraj jezdzilem w czasie potężnej ulewy.. a wczoraj kolo poludnia przetrzepałem porządnie auto karcherem więc może i coś się zalało.. a nieszczelność w tej lampie była już od dawna bo czasami własnie tam w brewce na szkle sie delikatna para pojawiała...

cholerka... :duh: :duh:

Opublikowano

Skovroon - Jak na mój gust jest już pozamiatane ...skoro parowała wcześniej to na 99,8% jest to co u mnie ... a w takim przypadku szukaj lampy pod swój palnik/żarówkę (nie wiem jakie masz xenon czy standard) . Nie daj się wkręcić na różne magiczne kwestie typu wysysanie wilgoci osuszanie i inne duperele. Szkoda pieniędzy. Znajdź samą lampę (klosz) i podmień.

Ja od miesiąca szukam odpowiedniego klosza i ciężko jest znaleźć ale temat niemal na wskroś przerobiłem :) i wiem po kilkudziesięciu rozmowach że w kwestii wilgoci lampa nie ma szans. Jest to element nie do naprawienia (brewka) i nie jest nikt go w stanie rozebrać ... a jak już rozbierze to nie złoży :)

Przykre ale prawdziwe i kosztowne - szkoda że w samochodzie tej klasy i za takie pieniądze :(

Opublikowano

Przykre ale prawdziwe i kosztowne - szkoda że w samochodzie tej klasy i za takie pieniądze :(

No niestety troche to przykre.. :duh:

Ja mam zwykły Bixenon bez dynamica..

chyba pomysle nad podmiana na te poliftowe..

znalazlem goscia w mojej okolicy ktory zrobi wszystko wraz z programowaniem nowego modulu i całą tą papraniną za rozsądne pieniądze.. tylko jakieś lampy w dobrym stanie musze znalesc....

Opublikowano

A jesteś pewny że zadziała ;) ??

Przy okazji jaki koszt ci się szykuje ?

Ponieważ ja tutaj coś wyczytałem o kilku tysiącach (około 5000).

Opublikowano

taki mały news:

Brewka sama z siebie dzis sie zaświeciła :P a juz mialem na oku prawą bixenonke na podmiankę :wink: dobrze ze sie wstrzymałem :norty:

Prezioso:

Spec chce 1,5k za usługę w tym programowanie nowego modułu, moduł i cała robocizna..

a ja musze skolowac na wlasny koszt przednie lampki. Czyli dodatkowo +- 2,5-3k bo tyle trzeba dac za ładne lampy bix.

oczywiscie kasa za nowe lampy sie w wiekszej czesci zwroci jak sprzedasz stare :D

Pewien raczej jestem bo koles w bmkach siedzi ponad 10 lat i takich e60tek ma na pęczki :P

Opublikowano

drogo za ta robocizne.. chyba ze z modulem jak piszesz to nie tak zle ;)

ogolnie dolicz jeszcze tylne lampy.. ;) chyba ze juz masz.. ;)

Opublikowano

Moja niestety umarła ... nie mam takiego szczęścia :)

Pozostaje mi poczekać na człowieka który wyszuka sensowne lampy na podmiankę (przed FL).

Tak sobie liczę - jeśli bez tylnych lamp to kwota jakieś 4000 PLN

Jeśli z tylnymi lampami to jest 5000PLN

Inaczej nie będzie ;)

EDIT:

Dajmon a te lampy z tyłu to obowiązek czy mogą być a nie muszą ??

I jeszcze jedno pytanie: czy mając samochód bez refl. skrętnych jest możliwość montażu lamp "skrętnych" oczywiście dodając odpowiedni moduł ?? Pytam ponieważ jest sporo lamp skrętnych z bixenonem....

Opublikowano
drogo za ta robocizne.. chyba ze z modulem jak piszesz to nie tak zle ;)

ogolnie dolicz jeszcze tylne lampy.. ;) chyba ze juz masz.. ;)

no z modułem :)

lampy tył już mam.. trafilem kiedys na alledrogo za 700zł komplet... były 4 wyświetlenia aukcji, a ja byłem piąty :lol:

także gdzieś w granicach 4k sie powinienem zamknąć w tej całej operacji..

Opublikowano

I jeszcze jedno pytanie: czy mając samochód bez refl. skrętnych jest możliwość montażu lamp "skrętnych" oczywiście dodając odpowiedni moduł ?? Pytam ponieważ jest sporo lamp skrętnych z bixenonem....

specem w tych sprawach nie jestem.. ale raczej na samym module z opcja skretnych sie nie obejdzie..

pewnie trzeba jeszcze jakies czujniki skretu zamontowac czy cos tam... :?: