Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jakis czas temu kupiłem e46 320d w kombi z niemiec jest mocno obnizona mam problem przy przejazdach po spiących policjantach zaczepiam zderzakiem o krawęzniki itd... chialbym wymienic amortyzatory i sprezyny , nie mam za duzo kasy wiec myślałem nad sprezynami mts 40/20 i amortyzatorami "meyle" lub "monroe" ,da sie na tym jezdzic ? co myslicie o tych amorach i sprezynach chodzi mi głównie o to czy nie siadzie wiecej niz podaje producent , załamie sie jak po wymianie bedzie znow siedziala jak teraz , najbardziej by mi pasowalo 30/10 tak lajtowo ponieważ z ttym co teraz mam to nie jazda po warszawie auto skacze jak pileczka , na koleinach to juz masakra jezdzi samo jak chce do tego buja budą ... rok temu mialem mazde 6 przez jakis czas zanim mi ja zajeb... to była inna jazda komfort i w zakretach tez dobrze szła seryjnie auto stało przodem w dól wyglądało fajnie mimo że nie była obnizona i jezdzilo sie extra był duży komfort i w zakretach nie było żle ...

P.s jesli ktoś z was posiada obnizonego kombiaka to prosze o foto i podanie ile jest obniżony .

Opublikowano

ja mam oryginalne zawieszenie M-technik(bilstein b8)co do sprężyn to nie mam pojęcia jaki rozmiar ale sprawuje się doskonale,więc może rozglądnij się za wymiarem sprężyn takim samym jak w oryginale(

S226A SPORTS SUSPENSION SETTINGS Sportowe dostosowanie podwozia)

(*pozdrawiam*)
Opublikowano
To kup sobie sprężyny i amory od wersji MTechnik i będziesz miał spokój :cool2: widziałem na allegro koleś sprzedaje cały zestaw za śmieszne pieniądze.

o tym mówisz ? http://allegro.pl/item1195498650_zawieszenie_bmw_e46_m_pakiet_m_technic_komplet.html

hmm ciekawe czy faktycznie gwint włożył czy wymienił bo padaka włóże a okaże się że do wymiany też tak może byc ....

Opublikowano
No pewnie że można!Na standardowe amory B4 możesz wrzucać springi do 4cm obniżenia.

nieweim czy dosć jasno się wyraziłem , chodzi mi o to żeby włożyc zwykłe sprężyny na tyl (seryjne ) a przód -30 . Nie bedzie to jakos znaczaco wpływało na na zachowanie sie auta na drodze ?

Opublikowano
ja mam oryginalne zawieszenie M-technik(bilstein b8)

Po czym wnosisz, że masz Bilsteiny B8???? Szczerze mówiąc po raz pierwszy potykam się z "ORYGINALNYM" zawiasem BILSTEINA w BMW...

...wnosze kolego po tym co zostało mi wytłumaczone na forum,co oznacza

S226A SPORTS SUSPENSION SETTINGS Sportowe dostosowanie podwozia,natomiast bilstein b8 odpowiada(jako ZAMIENNIK) amortyzatorom oryginalnym(czyt twardosc)zastosowanemu w BMW,czy teraz dobrze :?: :D

(*pozdrawiam*)
Opublikowano
To kup sobie sprężyny i amory od wersji MTechnik i będziesz miał spokój :cool2: widziałem na allegro koleś sprzedaje cały zestaw za śmieszne pieniądze.

o tym mówisz ? http://allegro.pl/item1195498650_zawieszenie_bmw_e46_m_pakiet_m_technic_komplet.html

hmm ciekawe czy faktycznie gwint włożył czy wymienił bo padaka włóże a okaże się że do wymiany też tak może byc ....

Kolego ja mam zawieszenie M-Technic a na przeglądzie miałem 76% sprawności a ten koleś pisze że jego zawiecha na sprzedaż ma 63% to jakoś cieniutko to wygląda. I jeszcze cena 690 złotych za komplet przód-tył bardzo niska.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano

a co myslicie o takim komplecie ... plus sprezyny -30 przod i seryjne na tył ? http://allegro.pl/4-amortyzatory-bilstein-bmw-3-e46-kpl-sklep-wawa-i1189414664.html

No pewnie że można!Na standardowe amory B4 możesz wrzucać springi do 4cm obniżenia.

Tak wiem ze do 4cm , sęk w tym że ja chce opuscic sam przód ze 3cm żeby nie stał wyżej niż tył i tu pojawiaja sie malutkie obawy czy obnizenie samego przodu nie wplynie jakos drastycznie na wyważenie auta itd ...