Skocz do zawartości

318Ci 2.0B 143KM- czy konieczny remont silnika?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
wleje trochę gęstszy olej + uszczelniacz i zobaczymy. Remont za 4tys zł nie wchodzi w grę wolę sprzedać auto taniej i niech sobie ktoś sam go robi, z doświadczenia wiem że łatwiej sprzedać auto tansze. Nie zamierzam nikogo oszukiwać i sprzedawać jako nowe, podejrzewam że nowy właściciel i tak będzie wolał dolewać oleju niż robić remont, ja i tak już jezdze nim 2 lata.
Opublikowano
wleje trochę gęstszy olej + uszczelniacz i zobaczymy. Remont za 4tys zł nie wchodzi w grę wolę sprzedać auto taniej i niech sobie ktoś sam go robi, z doświadczenia wiem że łatwiej sprzedać auto tansze. Nie zamierzam nikogo oszukiwać i sprzedawać jako nowe, podejrzewam że nowy właściciel i tak będzie wolał dolewać oleju niż robić remont, ja i tak już jezdze nim 2 lata.

To skoro jezdzisz 2 lata to po co ci sprzedawac go teraz taniej?

Zmien olej na najtańszy, gęstszy, dolewaj i jezdzij. Czy go sprzedasz teraz czy za rok, to duzo kasy nie stracisz.

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
Opublikowano
Autkiem mi sie bardzo dobrze jezdzi, natomiast już era E46 po mału przemija, znajomi już przesiedli się na E90 i z tego co widziałem to cena jest przystępna :) Zobaczymy...aktualnie choruje na E60 :mrgreen:
Opublikowano
Silnik nie powinien reagować na odkręcenie korka.

wydaje mi się że silnik powinien zareagować przygaśnięciem, przynajmniej mój reaguje - może ktoś to zweryfikuje?

Opublikowano
Autkiem mi sie bardzo dobrze jezdzi, natomiast już era E46 po mału przemija, znajomi już przesiedli się na E90 i z tego co widziałem to cena jest przystępna :) Zobaczymy...aktualnie choruje na E60 :mrgreen:

tak wszystko ładnie .... tylko popatrz na te E90 i naprawdę ciężko dostać coś w dobrej cenie z dobrym wyposażeniem .... większość to golasy ..... E60 faktycznie jestem na tak !

ale zamiast E90 wolałbym brać E46 z końca produkcji - chyba ładniejsze

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
ale zamiast E90 wolałbym brać E46 z końca produkcji - chyba ładniejsze

ja też jestem fanem budy E46 :mrgreen: E90 jest niezłe, natomiast E60 mi się kompletnie nie podoba...

Opublikowano

Faktycznie E90 to w większości golasy :duh: Znajomy dla lepszego wyposażenia pokusił się na E90 z USA :P

Podoba mi się E60 bo to duże auto i...niestety duże koszty utrzymania ale jak wygląda środek w porównaniu do E90 :mrgreen:

Opublikowano

Z USA e90 to będą tylko 6-cylindrowe benzyny. Fakt, ze czesto sa bardzo bogate , w porównaniu do europejczyków.

Inna sprawa ze z USA autko nie bite mocno czy nie topione to rzadkosc, igła w stogu siana.

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...