Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zapytanie w sprawie bmw e90 320d

Pojechałem na stacje Orlen zatankowałem ON Verva do pełna,a miałem jeszcze paliwa nie cale pół baku.

Zaparkowałem przed domem po 2 godzinach zszedłem do auta kluczyk do stacyjki przyciskam przycisk start rozrusznik kreci a silnik nie pali nigdy mi się to nie zdarzyło próba jeszcze raz i nic, na kompie wyświetla mi się podnośnik na aucie.

Może ktoś spotkał się już z takim problemem,co to może być

Opublikowano

podnośnik oznacza jakąś usterkę,jeśli masz duzy wyswietlacz to powinno byc napisane co jest nie tak :nienie: (check control-wejdż w tą opcję i dowiesz sie co jest przyczyną :mad2: ),moze to byc problem z pompą paliwa-ja tak miałem zimą gdy przymarzło trochę paliwo,lecz po chwili motor zaskoczył i komunikat zniknął :D ,może masz problem z przewodem paliwowym ? :(

pozdro

icon4.png
Opublikowano

nie mam idrive tylko miedzy zegarami wyswietla mi komp

ale dzięki w sobotę zaprowadzę do mechaniora może coś znajdzie ASO omijam z daleka co inne ASO co innego znajduja

Opublikowano
nawet jak nie masz iDrive to chyba pokrętłem na manetce sprawdzisz co jest przyczyną wyświetlenia komunikatu, chyba, ze zdawkowo będzie napisane Service. Podłaczenie do kompa powinno dac odpowiedź

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano

jak dokładnie sprawdziłeś kod błędu? podaj procedure

z tej strony wynika

https://wiki.bentleypublishers.com/display/tech/Check+Control+Message+Definitions+BMW+3-Series+E90+E91+E92+E93

strona nr 14 w spisie kodów, wychodzi, ze to problem z pompą paliwa.

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano

chyba znalazłem procedurę sprawdzenia kodów błędów

http://www.bimmerfest.com/forums/showthread.php?t=266104

czyżby przy błędzie nie było potrzeby podłączać auta do komputera aby sprawdzić co za problem kryje sie pod danym błędem?

Opublikowano
ok dzięki zgadza sie pompa paliwa dzis zacholowalem do mechanika pompa paliwa nie podawala paliwo tylko ze to nie pompa tylko wentylator klimatyzacji saplil sie i jakies zabezpieczenie wylaczylo pompe mam zrobione ale wentylator musze zapodac czy ktos sie orientuje ile takie cudo kosztuje? mam nadzieje ze to nie jest zbyt kosztowne :mad2: