Skocz do zawartości

prosze o opinie o 318d 122KM

michu7510

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie jak takie auto jedzie ? Mialem e87 i sobie niezle radzilo,w danych jest chyba roznica ok 0,6 sek do 100,ale czy ten silniczek jakos daje rade?

Problem pojawia sie po zapakowaniu kompletu pasazerow + bagaz, przy wyprzedzaniu trzeba dusic, czy jezdzie w 1-2 osoby nie ma problemu, a jak z czasem bedzie malo mocy to mozna sie pokusic o wirusa.

Potwierdzam to co napisał Turbex. Mam wirusa, wcześniej auto moim zdaniem jeździło kiepsko, teraz jest trochę lepiej, ale rewelacji nie ma. W mieście całkowicie wystarcza, jednak na polskich drogach, przy zapakowanym 4 osobami i bagażami pojeździe, który sam waży 1,5t, jest już ciężko w naszych warunkach oczywiście nieautostradowych (zresztą o ile się orientuję to nie mamy prawdziwych autostrad :( ) ,,skoczyć'' i wyprzedzić TIR-a tnącego na poziomie 100-tki. Samemu bez dodatkowego obciążenia spokojnie daje radę. Wiadomo, że nie jest to model do palenia gumy, driftowania, ostrego ruszania spod świateł, wyścigów na 1/4 mili etc. Jeśli tego oczekujesz od bawarki od razu zmień silnikowy target na trzylitrowe R6 lub wyżej. Jeśli szukasz samochodu do jazdy głównie po mieście, sporadycznie poza miastem w polskich warunkach - to spokojnie wystarczy. Sugeruję jednak wziąć pełne 320D, najlepiej z nowszym silnikiem 177 lub 184 ps - wprawdzie już tak dobrze (efektywnie) się nie modyfikują jak np. wersje 163 ps, ale mają seryjnie bardzo dobry przebieg momentu obrotowego na poziomie 350 Nm/380Nm.

Ja mam 318 od miesiaca, i w mojej opini jeździ średnio. Jak dla mnie wogóle nie czuć przyśpieszenia - fizycznie, być może wynika to z budowy samochodu bo na blacie prędkośc przyrasta ale wogóle tego nie czuć w poruwnaniu z Audi a6 130KM czy A4 116KM którymi wcześniej jeździłem. Natomiast jeśli chodzi o o prędkość to jak dla mnie rewelka przy dłuższych trasach gdzie można jechac np ok 160km/h, Audi z silnikiem 1.9 zostaje w tyle jeśłi chodzi o skrzynie 5 biegowe, 6 bieg w samochodzie cisza a autko leci. Pozatym prowadzi się dobrze spalanie w normie, Gdybym miał wcześniej porówanie wziąłbym 320, dlatego teraz przymierzam się do zrobienia wirusa.

• 2 tygodnie później...
Dziekuje za opinie koledzy,ja w 118d czulem jak dupka siadala przy przyspieszaniu,no tak 3 jest ciezsza. Pytam bo mialem niedawno 330xd 204 KM i to byla zabawka w trasie i wogole ciezko bylo o partnera do jazdy ..wszyscy prawie wymiekali hehe,ok rozgladam sie za 320d.Dziekuje.