Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://img1.vpx.pl/up/20100814/dscn1427_800x60053.jpg

Kombinowałem z godzinę jak to przywrócić do porządku, ale bez rezultatów. Pasy u dołu są przykręcone tą samą stroną (metka wewnątrz, o ile dobrze pamiętam) co u pasażera, mimo to - pasażer ma pasy w idealnej pozycji.

Wyciągnąłem pas kierowcy na maksymalną długość, i nie ma wewnątrz mechanizmu żadnych zaplątań, itd. Jak to możliwe, że jest on jakoś odwrotnie tam zamocowany...?

Opublikowano
widocznie Twoj samochod ma w sobie wiecej przystanku autobusowego niz z Z3... wez klucz 17 lub cos w przedziale 16-19 bo nie pamietam jaki tam jest i przekrec pas na dole, chyba ze sie boisz to wez pokombinuj z pasem przy wyjsciu - podobno da sie tam to przekrecic...
ZAPRASZAM UZYTKOWNIKOW SERII Z !>KLiK
Opublikowano
Przy rolce już kombinowałem. Będę próbował przekręcić klips na dole.

Chyba troche slabo kombinowales. Mialem identyczna sytuacje tylko ze z prawej strony i udalo mi sie przekrecic pas u gory w tej przelotce owalnej bez zdejmowania zadnych oslon i bez zadnych narzedzi . Od tamtej pory jest git i pas sie nie skreca.

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano
Czekaj, czyli ta "przelotka owalna" to tylko przelotka, a pas jest zamocowany jeszcze gdzie indziej, tak? W tej sytuacji faktycznie można obrócić pas jeszcze wewnątrz niej... Popróbuję jutro, i dam znać.
Opublikowano
Czekaj, czyli ta "przelotka owalna" to tylko przelotka, a pas jest zamocowany jeszcze gdzie indziej, tak?

tak, za ta przelotka przeciez jest rolka-"kolowrotek" bo pas musi sie z czegos rozwijac.

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano

Próbowałem wyczuć palcem, jak idzie pas za metalową przelotką, i nie wyczułem żadnego skrzywienia. Próbowałem mimo to obrócić pas na przelotce, i za bardzo się nie da... Skoro nie ma wygięcia za nią (tak mi się wydaje), to wyginanie "z własnej inicjatywy" jest tym bardziej trudne.

Gdzie są śruby do zdjęcia osłony mechanizmu pasów? Z boku, od zewnętrznej strony tego panelu widzę zaślepkę pod którą jest śruba, czy to wszystko?

Opublikowano
bylo o tym juz kilka razy na tym forum. Szukanie nie boli. Moze spytaj na tych pozostalych forach gdzie userzy sa bardziej mili i szybko odpowiedza na twoje pytanie. A jesli nie odpowiedza to przejrzyj posty na temat montazu palakow, subwufera, wymiany napinacza pasa bezpieczenstwa to moze tam cos znajdziesz. Jesli cos ewentualnie bedzie niejasne to wtedy dopytaj.