Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zauważyłem ostatnio, że coś mi tłucze w czasie jazdy z przodu z lewej strony.Szczególnie słychać to na równiutkiej nawierzchni, bo na innej hałas nierówności ten odgłos tłumi.A najbardziej jest zauważalny ten odgłos jak się auto rozpędzi i wrzuci luz.Jest rytmiczny, mam wrażenie, że szybszy przy szybszej jeździe, tak jakby zależał od szybkości obrotu koła.Co to może być? Jestem laikiem w tych sprawach a nie chciałbym, żeby mnie zerżnęli na kasie jak pojadę do jakiegoś mechanika.Dzięki za wszelkie sugestie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To moze byc lacznik stabilizatota,sworzen wahacza ,amorek najlepiej podjedz na szarpaki 20zl dasz i ci sprawdza.
Opublikowano
Szczególnie słychać to na równiutkiej nawierzchni, bo na innej hałas nierówności ten odgłos tłumi.A najbardziej jest zauważalny ten odgłos jak się auto rozpędzi i wrzuci luz.Jest rytmiczny,

Niech kolega poogląda dokładnie całe koło (szczególnie opone), najlepiej zdjęte. Można też sprawdzić prawidłowe osadzenie na piaście.

Xdrive

Koder

Opublikowano

Niech kolega poogląda dokładnie całe koło (szczególnie opone),

Oponę wymieniłem, jest ok na pewno.Aha, do tego jest leciuteńkie drżenie kierownicy.

Opublikowano
To moze byc lacznik stabilizatota,sworzen wahacza ,amorek najlepiej podjedz na szarpaki 20zl dasz i ci sprawdza.

Tyle ze tego raczej na równej drodze nie słychać i nie jest zalerzne od prędkości.

Opublikowano
Ok, dzieki.Zacznę zatem od szarpaków, może coś się uda stwierdzić, a jak nie to przynajmniej to i owo wyeliminować