Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Planuję kupić sterownik świec żarowych, gdyż mój został skradziony :( Chcę kupić w niemieckim sklepie który ktoś kiedyś na tym forum polecił: http://www.teiledirekt.de/product_info.php/products_id/1119401/cPath/100008_100247 i w związku z tym mam 2 pytania: 1. Czy na pewno będzie pasował do mojego silnika M47N, bo numer się nie zgadza z tym z Realem (http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AS71&mospid=47635&btnr=12_1166&hg=12&fg=15); 2. Zauważyłem, że na zdjęciu nie ma przy sterowniku krótkiego kabla podłączonego do mniejszego gniazda (jak na tym zdjęciu: http://allegro.pl/item1173698296_sterownik_swiec_zarowych_bmw_e46_2_0d_778682104.html), który zwykle jest sprzedawany w komplecie na allegro z używanymi sterownikami jak i nowymi. Czy ktoś kto w tym sklepie kupował może się wypowiedzieć czy ten kabel był dołączony. Czy to jest zwykłe podłączenie do masy i można zastąpić byle jakim kablem?
Opublikowano
Witaj mozesz smialo kupowac sterownik bedzie pasowal a krotki kabel przeciez masz w swoim aucie, tylko zastanawia mnie jedno w jaki sposob został on skradziony przeciez zeby sie dostac do niego to trzeba sanki od spodu sciagnac i na dodatek go odkrecic.
Opublikowano
Ano ukradli, polska paranoja już to kiedyś opisałem: viewtopic.php?f=21&t=125493

Hej to jak pojechales tam a oni ci wymontowali sterownik i tak cie wypuscili? Słyszalem rozne opinie na temat Bęgardowa sam tez nie oddal bym im swojego auta, a pozatym i tak sam sobie robie wszystko. A co do sterownika to mozesz kupowac bedzie pasowal, ja sam jakos w listopadzie wymienialem bo mialem walniety i grzal tylko jedna swiece. Kupilem urzywke na allegro od e90 z 2006 roku, z przesylka kosztowalo mnie to 110 zl

Opublikowano

Hej to jak pojechales tam a oni ci wymontowali sterownik i tak cie wypuscili? (...) Kupilem urzywke na allegro od e90 z 2006 roku, z przesylka kosztowalo mnie to 110 zl

Dokładnie tak musiało być wymontowali a na drugi dzień samochód już nie odpalił, wtedy jeszcze nie wiedziałem, że go wymontowali...

A co do sterownika od e90 to do jakiego silnika brałeś, że pasował bo wiem że nawet w e46 montowali różne inny do 320d inny do 330d.

Opublikowano
Ma byc do do 4 cylindrowego disla niewazne e46 czy 90 w obu pojazdach wystepuje ten sam. 320 od 330 rozni sie iloscia cylindrow wiec to jest chyba jasne ze sie roznia
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Nie chcę zakładać nowego tematu, zapytam w tym, gdyż kupiłem nowy sterownik i okazało się oczywiście, że w moim samochodzie tego krótkiego kabelka nie ma. Mechanik mi założył bez niego, czy sterownik będzie działał normalnie, a to jest dodatkowe zabezpieczenie, czy to jest główna masa i jest niezbędna? Jeżeli tak to będę musiał robić jakąś prowizorkę, bo pewnie samego kabelka nie dostanę.
Opublikowano
No dzialal ci raczej nie bedzie bo ten krotki kabel ktorego nie masz to jest (+) i idzie on od rozrusznika do tego sterownika. Takze musisz sobie taki kabel dorobić.
Opublikowano
No dzialal ci raczej nie bedzie bo ten krotki kabel ktorego nie masz to jest (+) i idzie on od rozrusznika do tego sterownika. Takze musisz sobie taki kabel dorobić.

Może to ktoś jeszcze potwierdzić, czy to na pewno jest (+)? Bo wydaje się dziwne...

Opublikowano
Kolego INTERCARS 294zł brutto BERU (jak wiadomo oryginalny to reż BERU), ja pogadałem i sprzedali mi za 250zł :D

Ja już też kupiłem nowy (268zł), ale w ostatnim poscie pytam o coś innego :P