Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie!

Mam problem (od 3 tygodni) z autem. Nie zauważyłem żadnych dziwnych objawów, nie było dymienia, spalanie w normie, wszystko Ok, aż pewnego dnia rano nie odpalił. Sprawdzony został komputer sterujący silnikiem, listwa, pompa, chyba wszystko co mogło mieć wpływ na tą usterkę i nic. Teraz jest pomysł, że to mogą być wtryskiwacze, ale tak jak pisalem nie było żadnych objawów, poza tym - ot tak sobie i to od razu wszystkie miałyby się zepsuć?

Nie wiem czy to istotne, ale ostatnio (w ciągu 2 m-cy) wymieniłem sprzęgło i kolo dwumasowe (fabrycznie nowe oryginały), turbina też jest ok (wymieniona 30k km temu - też fabrycznie nowy oryginał).

Macie może jakieś pomysły? Czy ewentualnie takie wtryskiwacze można regenerować, czy trzeba kupić nowe?

Nie ukrywam, że troszkę zaczyna mnie już ...:evil: ... to dokładanie kolejnych tysięcy złotych co kilka m-cy.

Pozdrawiam

gc7227

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Sprawdziłem wtryski i są do bani. Kupiłem "nowe" z rozbitka, są ok, wymieniłem dodatkowo zawory przy pompie paliwa i listwie, ale auto w dalszym ciągu nie odpala :evil: . Może jednak ma ktoś jakiś pomysł co to może być? Rozważałem problem z immo, ale rozrusznik kręci, więc to chyba nie jest to.

Pozdr.

gc7227

Opublikowano
Czujnik był wymieniany, ale faktycznie było to jakieś 70k km temu. Czy po takim przebiegu mógł się znowu uszkodzić?