Skocz do zawartości

320 D problem po wymianie silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A czy mozliwe ze poprostu olej " rozszedl " sie po " nowym " silniku ? Nie wiem jaki dokładnie byl stan po napelnieniu przez mechanika ale jednak dzis rano było trochę ponad minimum wiec trochę musiało się gdzieś podziać ...

Yoshi myślisz ze teoria handlarza od silnika o padnietej pompie oleju moze być słuszna ?

Z tego co już moge wywnioskować to silnik był regenerowany i panewki podobno były wymieniane dlatego twierdzi ze nie możliwe żeby był nieszczelny ...

Mój Padre twierdzi ze olej się zeżarl przez nieszczelne pierścienie na tłoku ...

No ale jak zakatowac tak silnik ze panewki i pierścienie do wymiany to wogole możliwe ?

Tworzymy własny styl, który kształtuje się poprzez pomysł na architekturę...

www.pwarchitekci.pl

Opublikowano

No ale jak zakatowac tak silnik ze panewki i pierścienie do wymiany to wogole możliwe ?

raczej mało prawdopodobne, chyba byłbyś pierwszym który się spotkał z czymś takim...

Opublikowano
A jest jeszcz jedna rzecz i nie wiem czy związana z ciśnieniem oleju czy nie ale dymi pod korkiem oleju

www.pwarchitekci.pl

Opublikowano

Silnik jest totalna porażka po dokoładnych oględzinach u chłopaków z Przasnyckiego 58 Piaseczno okazało się że były już 3 szlify głowicy, dymi jak cholera więc olej pożera jak smok po 15 minutach chodzenia na wolnych obrotach zjadł połowę miarki ... ciśnienie oleju 0, Rysiu z warsztatu rozkminił sprawę na maxa .. .( dzięki dla niego i reszty chłopaków z tego warsztatu ) Silnik oddaję a w tych pieniądzach zregeneruję swój włacznie z nowymi panewkami itp. Żałuję tylko że wcześniej nie trafiłem do nich .... ale cóż na operacji jestem w d... jakieś 1800 zł ale to zawsze lepiej niż 6000 jakbym miał powtarzać całą operację jeszcze raz ...

Dam znać jak odbirę samochód po operacji z www.auto58.pl

www.pwarchitekci.pl

Opublikowano
Nie wiem co dokładnie ale są jakieś kropki po których się sprawdza glowice i max to 3 i tu już tak było wiec glowica szlifowana 3 razy podobno co dalej za tym idzie nie da się go nawet juz zregenerować

www.pwarchitekci.pl