Skocz do zawartości

320 D problem po wymianie silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Podpinałem się do tematów słabego wkrecania się na obroty ale u mnie jednak problem jest inny i pytanie gdzie się znajduje ....

Sprawa ma się tak ze wymienilem silnik a w zasadzie sam słupek bo cały osprzęt jest mój z poprzedniego silnika którego załatwiła słynna klapkami z kolektora ssącego :( ale do rzeczy :

Wszystko działa pięknie z wyjątkiem tego ze po odpaleniu silnika słabo wkręca się na obroty i nie ma siły ale po zgaszeniu i odpaleniu znów silnik wkręca się jak należy, dodam ze usunałem klapki z kolektora i zaślepiłem otwory używając silikonu i wkrętow, usunięty został tez ten zaworek od sterowania klapkami ...

Pytanie jest co moze powodować takie reakcje ? Na kompie 0 błędów, zaadaptowany od nowa przepływomierz itp. Oczywiście to mechanik sprawdzał wszystko a nie ja sam więc wierzę mu na słowo ...

Tworzymy własny styl, który kształtuje się poprzez pomysł na architekturę...

www.pwarchitekci.pl

Opublikowano
może cos z podciśnieniem pomieszał przy tych zaworkach własnie. Usunął zaworek i może nie podpiał wężyków jak należy, obieg musi być zamknięty
Opublikowano
Byłem w auto 58 u chłopaków of BMW i powiedzieli żeby trochę pojeździć bo wszystko musi się poukładać ale sprawdze jeszcze kwestie podpiecia a w zasadzie zaslepienia sterowania od usuniętych klapek bo to mnie najbardziej zastanawia

www.pwarchitekci.pl

Opublikowano
po co adaptowales przeplywomierz przeciez po lifcie w dde5 juz nie trzeba adoptowac przeplywomierza to tylko sie tyczy wersji przed liftem 136 ps w dde3
Opublikowano

Yoshimura a możesz podeslać jakiś pictures gdzie to jest ?

Co do adaptacji przeplywki to tez tak mi się wydawało bo jak go wymienialem u innego mechanika to powiedział ze takie rzeczy już nie trzeba ...

Ale mam jeszcze jedno zastanawiające info od pomocnika mechanika ze przed " regulacją" u elektronika samochód chodził jak wściekły ... Dzisiaj pojezdzilem trochę i powiem ze dla mnie to chodzi lepiej niż chodził przed wymianą silnika ale wyraźniej czuć różnice po 2500 tys obrotów jakby się mocniej turbo odpalało i ciągnie jak wściekła.

www.pwarchitekci.pl

Opublikowano
i jeszcze jedna rzecz ... gdzie jest ten główny przewód ? nie mogę tego znaleźć, czy to jest pod kolektorem ssącym ?

www.pwarchitekci.pl

Opublikowano

kolego masz nie umocowany elektrozawór, mechanior albo zapomniał złapać go do kolektora albo po prostu są połamane zatrzaski :mad2:

pozostałych wtyczek o których mówisz nie widzę

wężyki podciśnienia na mój gust do wymiany

kolega yoshi na pewno coś więcej dopowie

Opublikowano
Panowie jest grubszy problem zapaliła mi się kontrolka oleju na czerwono na jak się zatrzymam i chodzi silnik a stało się tak po przejechaniu około 100 km co robić ???

www.pwarchitekci.pl

Opublikowano
Poziom jest ok pytanie co oznacza ta kontrolka jak poziom jest ok

www.pwarchitekci.pl

Opublikowano
No mam tak bo miska olejowa jest od starego silnika chodzi jednak o to ze zapalala się na żółto a teraz zapaliła się na czerwono i to po przejechaniu 100 km jak to jest uszkodzenie czujnika to mi ulzylo oby nie była to tylko żadna nieszczelnosc chodzby panewki itp ...

www.pwarchitekci.pl

Opublikowano
No mam tak bo miska olejowa jest od starego silnika chodzi jednak o to ze zapalala się na żółto a teraz zapaliła się na czerwono i to po przejechaniu 100 km jak to jest uszkodzenie czujnika to mi ulzylo oby nie była to tylko żadna nieszczelnosc chodzby panewki itp ...

też tak miałem ... wjechałem na autostradę a tu nagle czerwona lampka od ciśnienia zatrzymałem się znikła .... przejechałem całe Niemcy i przy wjeździe do Polski zaczęła migać , poprawiłem wtyczkę od czujnika przy podstawie filtra i jest ok!

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano

no jednak chyba będzie u mnie gorzej i silnik do zwrotu spredającemu bo wygląda na to że konsumpcja oleju jest równa apetytowi na paliwo więc jak nic silnik dziurawiec .... pytanie tylko czy koleś bedzie miał inny czy odda za przekładkę bo 5 zł nie wyszło ....

Dam znać jak się sprawy potoczyły ....

www.pwarchitekci.pl

Opublikowano
no jednak chyba będzie u mnie gorzej i silnik do zwrotu spredającemu bo wygląda na to że konsumpcja oleju jest równa apetytowi na paliwo więc jak nic silnik dziurawiec .... pytanie tylko czy koleś bedzie miał inny czy odda za przekładkę bo 5 zł nie wyszło ....

nie masz co liczyć na zwrot kosztów za przekładkę ! gość daje Ci gwarancje rozruchową i tyle .... nie działa do zwrotu!

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano

nie masz co liczyć na zwrot kosztów za przekładkę ! gość daje Ci gwarancje rozruchową i tyle .... nie działa do zwrotu!

hmm, a wiadomo na 100% że to silnik bierze olej, a to nie wyciek oleju spoza samego silnika?

Opublikowano
Ciśnienie silnika na wolnych obrotach wynosi 0 silnik nie żyje

www.pwarchitekci.pl

Opublikowano
No i pojawiła się teoria ze to pompa olejowa, będziemy wymieniać bo silnik podobno po kapitalce. Pytanie w takim razie czym tłumaczyć konsumpcję oleju ? Nie potrzebnie chyba zregenerowalem turbine i nie wiem czy to nie ona zżera olej ?

www.pwarchitekci.pl