Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Jak w temacie wyłącza mi się monitor po odpaleniu auta.Nie zawsze się to dzieje ale często.Rano jak odpalam jest wszystko ok, po przejechaniu paru kilometrów i zgaszeniu silnika włączam zapłon, jest ok, ale jak przełączę na pozycję rozruchu monitor się wyłącza. Radio,CD pracują normalnie tylko nic nie widać na monitorze. Czasami działa wszystko jak należy nawet po paru odpaleniach, nawet podczas jazdy monitor potrafi zaskoczyć. Miał ktoś taką przypadłość? Czy odłączenie aku może coś pomóc?

MOD EDIT: Poprawiłem błędy bo zęby bolały jak się to czytało ....

niema nic lepszego niż BAWARKA
Opublikowano

u mnie jest podobnie

problem tkwi we wtyczce przy czytniku DVD - coś w niej nie łączy i czytnik nie ma zasilania, dioda wtedy nie świeci i nie ma obrazu na ekranie

spróbuj włożyć jakiś papierek pomiędzy wtyczkę a gniazdo - u mnie pomaga na jakiś czas

http://img23.imageshack.us/img23/2096/7copytif.jpg
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
no nie udało się.wszystkie kostki przy tunerze tv i czytniku płyt navi spryskałem preparatem,powciskałem papierki aby wyeliminować luzy kostek i nic.Mam komforowe uruchamianie auta i jak na ułamek sekundy przełącze kluczyk w pozycję rozruchu,to auto zapali i monitor nie zawsze gaśnie.Nie zmienia to faktu,że problem nadal istnieje.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Moze za bardzo spada napiecie podczas krecenia i komputer navi sie zawiesza? Sprobuj wyciagnac wtyczke i wsadzic ponownie do navi podczas pracy silnika.

Pozatym jesli nie dziala navi obraz (menu) powinien isc z tunera TV...

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano
Też myślę,że zbytnio spada napięcie podczas rozruchu.Jak włączę zapłon,poczekam aż monitor normalnie zatrybi,przekręcę na rozruch na ułamek sekundy,to problem rzadziej występuje.Nie zawsze to pomaga ale usterka jest rzadsza.Czy to może być wina aku?Nie uśmiecha mi się go wymieniać,bo ma trzy latka.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U mnie aku wyladowywal wentylator klimatyzacji, ktory powodowal zwarcie. Moj aku ma rowniez 3 lata i tez na poczatku go winilem.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano
Ja nie winię akumulatora,bo autko jest cały czas eksploatowane i nawet po trasie się to dzieje,kiedy aku jest dobrze naładowany.
Opublikowano

A może to wina tunera tv?

Jeśli można to mam na sprzedaż taki tuner, sprzedam w dobrej cenie.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Rozwiązaliście problem? Ja mam podobnie, czasami działa bez problemu a czasami na odcinku 10 km potrafi się wyłączać i włączać kilka razy . Zauważyłem ,że przy poruszaniu kluczykiem monitorek wstaje i gaśnie ,może to coś ze stacyjką? Pozdrawiam!

ps. NAVI MK1

ps2.mam nowe aku

Opublikowano
Niestety problem nie rozwiązany.Mało tego ostatnio czytnik płyt MK 1 wywala płytkę.Myślałem,że jest soś z nią nie tak i włożyłem oryginalną z mapą z 1997r.,ale też ją wywala.Czy czytnik może być przyczyną wyłączającego się monitora i czy bez przeróbek mogę zmienić go na nowszy?
Opublikowano
Mój kolega miał podobną sytuację w 740. Sprawdź akumulator i ładowanie. U niego problemem był akumulator. Dopiero jak mu już przestał rano palić i wymienił akumulator problem z monitorem skończył się sam.
Opublikowano
No i stało się.Akumulator dwie godziny po naładowaniu wykazywał 10,5V.Musiałem więc kupić nowy.Miałem 100ah ale firma rodem z marketu.Jakiś niemiec chciał zaoszczędzić i kupił jakiś badziew.Zakupiłem centra futura 100ah i śmiga jak głupi.Problem z monitorem zakończony.Dodam,że wraz ze śmiercią aku coraz gorzej działo się z monitorem.Drgał obraz,a ostatnio nawet radio przestało grać.CD śmigało,a na radiu cisza w głośnikach.