Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jakim programem najlepiej nagrywać płyty mp3 do e91?

Bo mi te płyty w cały świat, raz chodzą, raz w ogole nei chce czytać nowe nagranej płytki!

Staram się nagrywać jak najmniejszą prędkością ale nie pomaga. Który program znormalizuje mi te mp3 i nagra w odpowiednim formacie pod czytnik w e91?

Pozdrawiam, Łukasz.

Opublikowano

To raczej wina zabrudzonej soczewki czytnika :(

Mialem podobne problemy,proponuje skorzystac z płyty czyszczącej-mi to troche pomogło i co jakis czas w ten sposób czyszcze "laser"

Mozna tez rozebrać napęd i wyczyscić soczewke samemu bezposrednio-sam narazie nie próbowałem ale jest troche na forum na ten temat.

Jest tez taka mozliwość,że pada Ci czytnik-a to już troszke kosztowne-bo trzeba go będzie wymienić :cry2:

pozdro

icon4.png
Opublikowano
Moe byc tez winna nagrywarka,

x2 :D

Spróbuj na innym kompie wypalić płytę.

Oczywiście im wolniej, tym lepiej. Zamknij sesję, sposób wypalenie nie ma znaczenia, tzn. czy to będą dane, czy specjalnie płyta mp3.

• 1 rok później...
Opublikowano

płyty czyszczące (próbowałem różne) praktycznie nic nie pomogły, próbowałem rozebrać te czytniki ale coś mi tam trzyma osłonę plastikową pomiędzy wejściami na płyty.

podajcie mi proszę jakiś link do rozbiórki czytników od bmw professional, z góry thx

Opublikowano
Ja napisze tak. Przewalilem w zyciu multum odtwarzaczy CD i DVD. Fakt ze nie byly to radia samochodowe, ale w zasadzie dzialanie identyczne i z tym czytaniem bywa roznie. Problem na 99% lezy po stronie odtwarzacza. Poprostu ten typ tak ma. Niektore odtwarzacze nie toleruja CD-R np Maxella czy TDK, a inny nie lubi wogole kopiowanych plyt. Poprostu masz taki naped. Najgorsze jest to ze tego raczej nie zglosisz jako usterke. Bo co powiesz? Przepraszam, odtwarzcacz nie czyta mi piratów? Zauwaz ze doslownie KAZDY odtwarzacz odczyta ci plyte oryginalna. Nawet najtanszy za 50zł. Z CD-R bywa roznie. Wiele zalezy od nosnika. Kup moze jakas porzadna CD-R na poczatek. Lub kilka roznych i sprobuj.
Opublikowano
kupuje Verbatimy CD R Extra Protection... zauważyłem, że zależy też od utworu, nie wiem tylko dlaczego, kiedyś miałem taki odtwarzacz, że nie czytał piosenek które miały zmienną jakość ( nie była stała tylko w każdej sekundzie inna, nie wiem czy wiecie co mam na myśli)
Opublikowano

Penwie chodzi ci o bitrate. Zazwyczaj jest zmienny. I nie ma znaczenia czy to mp3 czy Flac.

Kup innych CD-R i poprobuj. Nagraj kilka na roznych nosnikach, cos musi chodzic.

• 2 tygodnie później...