Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przeżyłem szok , nowe auto mam przejechane niecałe 30tys km ( nie miałem jeszcze przeglądu ) i na trasie wyskoczył mi błąd ikona na żółto mówiąca o tym że " silnik nie może uzyskać pełnej mocy" . Autem zaczęło mi szarpać a silnik drgał. Zaraz zawróciłem do serwisu ( na szczęście był blisko , tam gdzie kupiłem auto) . Serwisant na podstawie kluczyka i podłączeniu do komputera stwierdził po godzinie , że jest problem z wtryskami i trzeba wymienic cewkę. Sytuacja miała miejsce w piatek , ale nic mi nie zrobili tylko wykasowali błędy i zamiast udać sie w podróż którą miałem zaplanowaną autem dojechałem do garażu ( około 20km).Naprawa w poniedziałek Mimo że mam bmw assistance ( auto na gwarancji) o aucie serwisowym nie ma mowy , po prostu go nie ma. Pytam się po co jest " bmw assistance) . Dodam że ten komunikat wyskakiwał mi już wczesniej , ale zaraz gasł , więc dzwoniłem do serwisu a oni twierdzili że to paliwo. Mimo że tankuje tylko na dużych stacjach firmowych od momentu pierwszego komunikatu tankowałem tylko paliwo v-power na stacji shell. Niestety nie pomogło. Oprócz tej usterki miałem juz wymieniane coś w przednim zawieszeniu ( po 15 tys km) i dolane 1 litr oleju. Proszę o jakies komentarze forumowiczów marki bmw którzy mają z tymi autami duzo większe doswiadczenie niż ja , dodam że nowe auta tej samej klasy mam od 20 lat i jeszcze nigdy auto nie odmówiło mi posłuszeństwa na drodze.
Opublikowano
...Pytam się po co jest " bmw assistance"....

...jak Ci sie zepsuje auto nie 20km od domu ale 2000km od domu to zabiora auto do serwisu i naprawia (jak jest jeszcze na gwarancji..), a tobie zwroca kase za hotel...dowioza do: wulkanizatora/stacji benzynowej/.....nie musisz jezdzic na oponach ROF bo wiesz, ze za maks. 30min. bedzie auto naprawcze...BMW assistance dla mnie fajny i uzyteczny bajer...

Przeżyłem szok , nowe auto mam przejechane niecałe 30tys km ( nie miałem jeszcze przeglądu ) i na trasie wyskoczył mi błąd ikona na żółto mówiąca o tym że " silnik nie może uzyskać pełnej mocy"

kazda marka ma "pojedyncze" wpadki, szkoda, ze Ciebie to spotkalo ale jestes w tym "promilu uzytkownikow nowych aut", ktorzy maja pecha....pozdr.

było:

E87, 120d, 2004, chip: 191KM/437Nm - 2004-2007, 30 miesięcy funu z jazdy :)

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

Opublikowano
Jeżeli chodzi o bmw assistance to macie racje. Mowa jest o unieruchomionym pojeżdzie ( na lawecie). Ja dojechałem sam , wróciłem do domu sam , tyle że niesprawnym pojazdem. Mam dalej niesprawny od piątku . Zastanawiam się czy ta usterka nie wpływa na niszczenie mojego katalizatora , z tego co wyczytałem na internecie o wtrysku i cewce. Na mechanice się nie znam.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Trochę to dziwne, bo nie powinni wypuścić niesprawnego samochodu na gwarancji, tym bardziej, że jazda na trzech cylindrach może uszkodzić katalizator. Napisz które to ASO stosuje takie praktyki.
Opublikowano

W piatek po skasowaniu błędów auto jechało chyba na 4 cylindrach ( nie drżało). Do domu mam z ASO około 20km. Sobota , niedziela, auto w garażu. Dzisiaj jak rano jechałem do serwisu przy dodaniu mocniej gazu od razu włączała się kontrolka. Starałem sie jechać autem jak z jajkami. O katalizatorze tez czytałem na internecie , powiedziałem o tym serwisantowi. Auto naprawione .Jestem tez tego samego zdania , auta za ponad 100 tys zł niesprawnego i na gwarancji wg mnie nie powinno się wypuszczac z serwisu. Nie chcę pisac które to ASO bo była by to antyreklama. Mieszkam na śląsku.

Przy okazji spytam , ponieważ wydaje mi się że cos mi klekocze w zawieszeniu lub w układzie kierowniczym. Czy w trójkach był z tym problem?

Opublikowano
Moim zdaniem aut za 29.900zl tez nie powinni wypuszczac niesprawnych z warsztatu ;)

Masz absolutną rację , łapię się na tym że często myslę że żyję w komunie. A to UE szkoda że jeszcze nie w każdym miejscu.

Opublikowano
Mieszkam na śląsku.

pisz, które to bo więcej jest nas na śląsku a nie chciałbym do tego aso trafić

Potrzebujesz coś do akwarium słodkowodnego lub morskiego ? pisz na pw :)

Serwis, zakładanie, projektowanie - akwarystyka słodko i słonowodna

Opublikowano
Moim zdaniem aut za 29.900zl tez nie powinni wypuszczac niesprawnych z warsztatu ;)

Masz absolutną rację , łapię się na tym że często myslę że żyję w komunie. A to UE szkoda że jeszcze nie w każdym miejscu.

A Ty myślisz, że UE, poza wolnością słowa, to nie jest komuna?

Opublikowano
Mieszkam na śląsku.

pisz, które to bo więcej jest nas na śląsku a nie chciałbym do tego aso trafić

Jeśli mieszka na śląsku to ASO jest tylko jedno i każdy wie jakie (Cz-wa i Bielsko odpada), ja także mam niemiłe wspomnienia - patrz 150 netto za sprawdzenie ostatniego wpisu w książce gdzie w innych miejscach dostałem to gratis