Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z cieknącym (prawdopodobnie jest w jakimś miejscu pęknięty) zbiorniczkiem płynu do spryskiwaczy objawiający się tym, iż jak doleję płynu to od razu ciurkiem spływa z boku przedniego zderzaka i już po około dwudziestu minutach komputer sygnalizuję zbyt mała ilość płynu. Wyłączają się również przy tym spryskiwacze reflektorów, ponieważ jak wszystko na to wskazuje, nie działają przy małym poziomie płynu.

Czy wiecie może jak dostać się do tego zbiornika? Mam nadzieję, że nie wymaga to odkręcania całego błotnika :(

Pozdrawiam

Rafał

Opublikowano

Czyżbyś podejrzewał, że to nie cieknie ze zbiornika z płynem do spryskiwaczy tylko z któregoś ze spryskiwaczy reflektorów?

Dlaczego nazwałeś tą usterkę standardową? Aż tak często się pojawia? :)

Opublikowano
Zrobię tak jak mówisz . Jeśli jednak okaże się, że to tak jak podejrzewasz wąż koło spryskiwacza to czy można się do niego dostać bez odkręcania zderzaka a jeśli tak to w jaki sposób? Mam nadzieję, że ominie mnie ta wątpliwa przyjemność zdejmowania zderzaka.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
u mnie tez wyciek byl z spryskiwaczy a plamy pojawiały sie pod przednim zderzakiem