Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam i mam pytanko odnośnie modułu świateł. Czy wystepowały jakieś różnice we wtyczce, ponieważ chciałem przełożyć mój (parują mi brewki) do innego też xenona skrętnego i lipa, moduł skrętu pasuje a drugi nie. Dodam iż nie ma praktycznie różnicy w produkcji bo ten drugi reflektor jest z 02/2005 a mój 03/2005. O co chodzi??? Czy ktoś zna ten temat???

(dla jasności dodam iż chodzi mi o ten większy układ mocowany pod reflektorem)

• Moderatorzy
Opublikowano
Są dwa rodzaje żarników D2S i D1S przez co są inne przetwornice.
Opublikowano
Są dwa rodzaje żarników D2S i D1S przez co są inne przetwornice.

Oba mają D2S i BMW Dynamic napisane na reflektorze, czy to możliwe aby jeden z nich był D1S??? Mój moduł ma wtyczkę z 5 pinami (stanowi jakby całość) drugi składa się jakby z dwóch części.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tzn przekładasz moduł świateł do innego auta bez programowania auta do którego wkładasz i jesteś zdziwniony, że nie śmiaga ?? Niestey BMW nie jest plug&play. Po wymiania jakiegokolwiek sterownika, nawet nowego, musisz go zaprogramować w aucie inaczej nie działa. Nie wiem czy zdajesz sobie sprawe ale wszystkie nowsze BMW mają wpisany VIN w każdym module. Jeżeli go nie przepiszesz z innego modułu, np CAS, CCC, to kaszan.

Pzdr

Krzysztof
Opublikowano
Zle sie wyraziłem, chodziło o przetwornice :oops: . Miałem zamiar przełożyć moje przetwornice i moduł skrętu do reflektorów (gołych), którym "brewki nie parują" no i lipa(nawet ich nie odpaliłem...) ale udało się je zwrócić. Teraz będę wiedział, że napis D2S na reflektorze nie swiadczy że są tam żarninki D2S :wink: .