Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Dzisiaj przestał mi działać środkowy przycisk odpowiedzialny za zamykanie drzwi i domykanie drzwi, reszta "strzałka" i przycisk od bagażnika działają, drugi pilot również działa, gdzie może leżeć przyczyna??

Pozdrawiam

Opublikowano

Pewnie styk pod tym przyciskiem,cos musi byc nie tak skoro na drugim pilocie dziala wszystko ok.Proponuje rozebrac pilota i spojrzec,kiedys tak mialem przy innym aucie i okazala sie drobnostka-taka mala blaszka nie była tylko na swoim miejscu :duh: ,wiec moze warto spróbowac i zajrzec do srodka pilota :) ,

pozdro

icon4.png
Opublikowano
oki, możliwe że będzie tak jak mówisz bo lekkie problemy z tym przyciskiem miałem po jego upuszczeniu na ziemie, to po jakimś czasie zaskoczył, no ale dzisiaj nie działa on. Pytanie tylko czy pilot jest rozbieralny?? Bo on chyba jest klejony z tego co widze
Opublikowano
oki, możliwe że będzie tak jak mówisz bo lekkie problemy z tym przyciskiem miałem po jego upuszczeniu na ziemie, to po jakimś czasie zaskoczył, no ale dzisiaj nie działa on. Pytanie tylko czy pilot jest rozbieralny?? Bo on chyba jest klejony z tego co widze

Nie jest rozbieralny, ale możesz go rozciąć, później skleić. Ale będzie kaszanka. Miałem podobnie w E46, rozebrałem nierozbieralny kluczyk, a i tak dorobiłem sobie ORI nowy (tzn. obudowa była nowa, bebechy pozostały stare, sam grot został zrobiony na nowo) wszystko sklejone pełna profeska. Podjedź do zakładu gdzie dorabiają kluczyki, zapytaj ile by kosztowało przełożenie samego środka do nowej obudowy. Nie wiem czy później trzeba programować kluczyk w przypadku e90, ale wydaje mi się, że chyba nie.

Pzdr.

Opublikowano

no ten pilot mi wydaje się na sklejony, dlatego musiałbym go rozciąć;/

da rade potem dokupić samą ori obudowe?? Bo bebechy(o ile da sie naprawić ten środkowy przycisk) łącznie z kluczykiem będą naturalnie do wykorzystania

Opublikowano

Mam jeszcze pytanko z innej beczki.

Moje e90 ma w dowodzie 110kw i 150ps pomimo że ma ten sam silnik co standardowe e90 120 kw i 163ps, czy jest możliwość odblokowania tych 13 koni aby silnik miał standardową moc(nie mam tu na myśli typowego chiptuningu tylko odblokowanie tych 13 ps)??

Pozdro

Opublikowano
Mam jeszcze pytanko z innej beczki.

Moje e90 ma w dowodzie 110kw i 150ps pomimo że ma ten sam silnik co standardowe e90 120 kw i 163ps, czy jest możliwość odblokowania tych 13 koni aby silnik miał standardową moc(nie mam tu na myśli typowego chiptuningu tylko odblokowanie tych 13 ps)??

Pozdro

Wiele juz było na ten temat :duh:

Wystarczy troche poszukac :mad2:

prosze tu link do info na ten tematm viewtopic.php?f=70&t=130085

pozdro :D

icon4.png