Skocz do zawartości

320i - Czujnik pozycjonowania ksenonów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam Panowie. Może ktoś z was podesłać zdjęcie czujnika pozycjonowania ksenonów, który zamontowany jest na przedniej osi. U mnie w aucie mam wrażenie jakby światła świeciły za wysoko i po dokładniejszym przyjrzeniu się czujnikowi pozycjonowania wydaje mi się, że ktoś przy nim majstrował. Jest cały pozaginany i pogniecony. Edytowane przez agora
Opublikowano
Witam Panowie. Może ktoś z was podesłać zdjęcie czujnika pozycjonowania ksenonów, który zamontowany jest na przedniej osi. U mnie w aucie mam wrażenie jakby światła świeciły za wysoko i po dokładniejszym przyjrzeniu się czujnikowi pozycjonowania wydaje mi się, że ktoś przy nim majstrował. Jest cały pozaginany i pogniecony.

Wysokość świateł regulujesz jak w zwykłym reflektorze. I to jest poziom do którego czujnik dostosowuje światło reflektora podczas jazdy...

Opublikowano
Czyli można je regulować tak jak zwykłe lampy. To dobrze, bo jeden problem mam już rozwiązany. A tak z drugiej strony to dla samej ciekawości chciałbym sprawdzić jak powinien wyglądać prawidłowo ten czujnik pozycjonowania ksenonów. Może komuś uda się wstawić to zdjęcie.
Opublikowano
Jeżeli mój czujnik to ten sam model to niestety muszę stwierdzić że łącznik czujnik z wahaczem jest pokrzywiony. Zamiast prostej rurki moja jest wygięta w kształt rozciągniętej litery „S” i na dodatek cała pognieciona. Jak będę miał chwilkę wolnego to zrobię zdjęcie i wkleję do postu.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeżeli mój czujnik to ten sam model to niestety muszę stwierdzić że łącznik czujnik z wahaczem jest pokrzywiony. Zamiast prostej rurki moja jest wygięta w kształt rozciągniętej litery „S” i na dodatek cała pognieciona. Jak będę miał chwilkę wolnego to zrobię zdjęcie i wkleję do postu.

Kolego kupowałem ta cześć oryginalna o której piszesz i własnie jest taka pokrzywiona. Podobno jest to "nowszy model" Wiec wszystko masz ok.

Sam mam wrazenie ze swiatła mi nisko swiecą i byłbym wdzieczny gdyby któryś z kolegów zmierzył jak daleko pada złamanie swiatła od samochodu. Wydaje mi sie ze podczas jazdy swiatła samoczynnie powoli opadaja i swieca coraz niżej

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii