Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Koledzy zwracam sie do was z prosba doradzenia w sprawie zamiany felg. Mam orginalne 16 na nawet niezlych oponkach...cos takiego http://moto.allegro.pl/item1157943427_bmw_felgi_z_oponami_16_cali_okazja.html .Ostatnio jechalem i koles w moich okolicach ma do sprzedania fele http://moto.allegro.pl/item1163335877_p217_hs_17_5x120_nowe_felgi_bmw_e36_e46_x5.html troche podrapane z oponami na 1 sezon...ogolnie podobaja mi sie...dogadalem sie z kolesiem ze zostawie mu swoje i doplace ok 350 zl...tylko teraz pytanie czy na 17 w calym skladzie nie bd problemu z jazda??? Ogolnie jak sie jezdzi e46 na standardowym zaiweszeniu na 17 felgach ???
Opublikowano
17" jak najbardziej, w lecie jeżdżę tylko na 17-kach, bo dla mnie to dobry kompromis między komfortem i wyglądem. Ale czy zamiana ori felg na coś takiego ma sens? Ja bym nie zamienił za żadne skarby.
Opublikowano
'' Ale czy zamiana ori felg na coś takiego ma sens? Ja bym nie zamienił za żadne skarby.'' Moglbys kolego wyjasnic o co chodzi???:) Kolega ma na 17 i mowi ze rzuca strasznie na koleinach... mozna wogole jakos sprawdzic czy felgi nie byly prostowane czy cos takiego....zeby nie wpasc w jakas mine ???
Opublikowano
ja przesiadłem sie ze 195/55/15 na 235/45/17 i prawde mowiąc zbytniej różnicy nie odczułem. fakt, troszke zaczęło nosić na koleinach, i lekko zesztywniał, ale pozatym wygląd nadrabia za wszystkie niedogodniści. no i oczywiście prowadzenie w zakrętach na +, czuć większą kontrole...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
'' Ale czy zamiana ori felg na coś takiego ma sens? Ja bym nie zamienił za żadne skarby.
'' Moglbys kolego wyjasnic o co chodzi???:) Kolega ma na 17 i mowi ze rzuca strasznie na koleinach... mozna wogole jakos sprawdzic czy felgi nie byly prostowane czy cos takiego....zeby nie wpasc w jakas mine ???

Koledze wyżej zapewne chodziło ze te z linka i pewnie te do zamiany sa tanią podróbką a te 16 co masz są oryginalne.

Opublikowano

Dokładnie. Jeśli te co chcesz wymienić wyglądają jak te w linku, to odpuść. Ori 17" nie występowały we wzorze Styling 135. Z resztą jak się przypatrzeć, to widać różnicę nawet w samym wzorze.

Ja podróbek nie lubię, bo mam nieciekawe doświadczenia. Non stop pokrzywione plus strasznie słaba powierzchnia.

Opublikowano
No to już napisałem wyżej, jesli ten wzór to tylko 18". 17" oryginalnie nie występowały.