Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jadąc 320d, ok 2000 obr/min na 5 biegu w trasie, samochód nagle przestał reagować na pedał gazu, okazało się że zgasł. Stoczyłem go na pobocze.

Wyświetlacze nie wskazywały żadnych błędów, paliwa pół baku ON VERVA, wszystkie płyny w aucie w normie, ale niestety nie odpala - rozrusznik kręci kontrolki świecą. Jest to pierwsza awaria odkąd go kupiłem czyli pół roku. Samochód nie katowany i zadbany. Czy miał ktoś podobny problem?

Opublikowano

Dzięki za info. Samochód już w naprawie i dokłądnie ta usterka. Gadałem z mechanikiem i powiedział że ten tranzystor nie pada z niczego, najczęściej spotykaną justerką jest zasyfiony elektrozawór więc wymiana samego tranzystora to rozwiązanie tymczasowe.

Pozdrawiam

Opublikowano

Naprawa elektroniki i regeneracja pompy (wymiana elementu wyglądającego jak ułamana rurka która jest przytarta) 1000 pln + koszt wyjecia i montażu w aucie 500 pln, daje gwarancję na pół roku. Robi to gość który ma certyfikat Boscha, a wcześniej 3 lata pracował w Bosch w Niemczech. Jestem z Radomia i do niego mam 10 km a to jedyny w okolicy ale chyba nie wolno tu robić reklamy więc kończę temat a jakby co dam namiary na priv.

Pozdrawiam i dzięki.